Cum se schimbă corpul tău dacă faci 100 de flotări pe zi?

Push-up-urile sunt unul dintre cele mai populare exerciții de greutate corporală care nu necesită echipament. Este un exercițiu de greutate corporală care implică împingerea propriei greutăți în sus și în jos. Push-up-urile sunt o modalitate excelentă de a vă întări partea superioară a corpului, inclusiv spatele, pieptul, umerii și mușchii brațelor.

Dar ce se întâmplă dacă faci 100 de flotări pe zi? Acest articol analizează beneficiile și schimbările pe care acest exercițiu le poate aduce corpului tău.

Creșterea forței și a masei musculare

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale efectuării a 100 de flotări pe zi este creșterea forței și a masei musculare. Flexiunile sunt un exercițiu de construcție musculară care folosește mulți mușchi pentru a împinge greutatea propriului corp. Tricepsul, deltoizii anteriori, pectoralii, mușchii abdominali, lombari și fesieri sunt principalii mușchi implicați în acest exercițiu.

Cu o practică regulată a flotărilor, vă puteți aștepta să vedeți o creștere a forței și a masei musculare în timp. Acest lucru înseamnă că mușchii tăi lucrează împotriva rezistenței, ajutându-i să se întărească și să crească. De asemenea, flotările pot ajuta la îmbunătățirea densității osoase, în special pentru persoanele cu osteoporoză.

De asemenea, este important de reținut că flotările pot fi benefice pentru persoanele care doresc să își dezvolte forța fără a folosi greutăți mari. În unele cazuri, utilizarea greutăților grele poate fi dificilă pentru articulații și mușchi, în timp ce flotările sunt o alternativă sigură și eficientă.

Postura îmbunătățită

Un alt beneficiu al efectuării a 100 de flotări pe zi este îmbunătățirea posturii. Flexiunile lucrează mușchii spatelui, umerilor și pieptului, toate acestea fiind importante pentru menținerea unei bune poziții. Dacă aveți tendința de a vă apleca sau de a vă cocoșa umerii, efectuarea de flotări vă poate ajuta să întăriți mușchii necesari pentru a menține o postură bună. O postură bună poate ajuta, de asemenea, la prevenirea durerilor musculare și articulare.

Capacitate cardiovasculară crescută

Pe lângă întărirea mușchilor, efectuarea a 100 de flotări pe zi vă poate îmbunătăți și condiția cardiovasculară. Flexiunile sunt un exercițiu cardiovascular eficient care poate ajuta la creșterea ritmului cardiac și la îmbunătățirea circulației sângelui. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea rezistenței și a respirației în timpul exercițiilor fizice. De asemenea, flotările pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și a tensiunii arteriale ridicate.

Reducerea stresului

De asemenea, facerea de flotări poate ajuta la reducerea stresului. Atunci când faci flotări, corpul tău eliberează endorfine, hormoni care reduc nivelul de stres și de durere din organism. Endorfinele sunt substanțe chimice naturale care sunt eliberate în creier în timpul unui efort fizic intens. Pe lângă reducerea stresului, endorfinele pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea simptomelor depresiei.

Pompe și pierderea în greutate

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, flotările vă pot ajuta să pierdeți în greutate prin arderea caloriilor. Flexiunile sunt un exercițiu cu greutatea corpului care poate arde aproximativ 7 calorii pe minut pentru o persoană de 70 kg. Dacă faci 100 de flotări pe zi, poți arde în jur de 700 de calorii pe zi. Acest lucru vă poate ajuta să vă atingeți mai repede obiectivul de pierdere în greutate.

Este important de reținut că pierderea în greutate va avea loc numai dacă vă aflați într-un deficit caloric, adică ardeți mai multe calorii decât consumați. Așadar, este important să menții o dietă sănătoasă și echilibrată, precum și să faci flotări.

Pompe și bunăstare mentală

Efectuarea de flotări poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra bunăstării tale mentale. Pe lângă faptul că reduce stresul, flotările făcute în mod regulat vă pot îmbunătăți starea de spirit și pot reduce simptomele depresiei și anxietății. Acest lucru se datorează eliberării de endorfine, care au un efect de ameliorare a durerii și pot îmbunătăți starea de spirit. De asemenea, flotările pot ajuta la îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii în sine.

Cum să faci 100 de flotări pe zi

Dacă sunteți începător, este important să începeți încet și să creșteți treptat numărul de flotări în timp. Poți începe prin a face seturi de 10 flotări, făcând pauze între seturi. În timp, puteți crește treptat numărul de flotări. Este important să nu uitați să respirați corect în timpul exercițiului și să mențineți o formă bună pentru a evita rănile.

De asemenea, este important să vă consultați medicul înainte de a începe un nou program de exerciții fizice, mai ales dacă aveți probleme de sănătate subiacente.

Practicând acest exercițiu în mod regulat, vă puteți îmbunătăți forța și masa musculară, postura, capacitatea cardiovasculară și puteți reduce riscul de boli cardiovasculare. Așadar, de ce să nu încercați să faceți 100 de flotări pe zi și să descoperiți beneficiile acestui exercițiu de creștere musculară?

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu