Cuplurile care inteleg acest adevar sunt mai fericite decat majoritatea

Cuplul de terapeuți format din Harville Hendrix și Helen LaKelly subliniază importanța abordării conflictelor din relații pentru fericirea cuplurilor. Relațiile evoluează și se schimbă în timp, iar atunci când apar provocări, poate fi tentant să ne întrebăm de ce să rămânem sau să continuăm să îndurăm dificultățile.

Este obișnuit ca indivizii să creadă că partenerul lor este cauza nefericirii lor și să caute soluții rapide pentru a evita conflictele. Cu toate acestea, potrivit terapeuților Hendrix și LaKelly, evitarea conflictelor nu este o soluție sustenabilă pe termen lung. Conflictul este o parte inevitabilă a relațiilor și a creșterii personale.

În ciuda disconfortului pe care îl poate aduce, conflictele oferă o oportunitate pentru cupluri de a se înțelege mai bine și de a evolua împreună. Oamenii caută adesea surse externe de fericire sau de împlinire temporară prin diverse activități sau relații.

Inițial, relațiile pot aduce un sentiment de succes și fericire, dar în mod inevitabil apar conflicte, ceea ce duce la o etapă cunoscută sub numele de „Lupta pentru putere”. Această etapă reprezintă o oportunitate pentru cupluri de a aprofunda conexiunea lor, de a înțelege de ce s-au îndrăgostit în primul rând și de a crește împreună.

Angajându-se în mod conștient în fața provocărilor din relație, cuplurile pot parcurge etapa „Luptei pentru putere” cu efort, comunicare, înțelegere și respect. Deși poate părea descurajantă, această etapă este crucială pentru dezvoltarea personală și relațională.

Depășirea cu succes a conflictelor poate întări legătura dintre parteneri și poate oferi un sentiment de mândrie pentru creșterea lor ca și cuplu.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu