Daca faci aceste lucruri, este posibil sa suferi de depresie

Te-ai simțit deprimat și te întrebi dacă nu cumva este mai mult decât o fază trecătoare? S-ar putea să vă confruntați cu depresia clinică dacă simțiți că în unele zile nici măcar nu vă puteți ridica din pat. Nu este vorba doar de senzația de oboseală; este vorba de o lipsă de motivație și de interes pentru lumea din jurul tău.

Dorința de a te izola într-o cameră întunecată și evitarea contactului social sunt semne că lucrurile devin serioase. Atunci când nimic nu vă aduce bucurie, iar lucrurile care vă făceau fericiți vă par acum indiferente sau chiar respingătoare, este timpul să căutați ajutor.

Vă faceți griji în mod constant, aveți impresia că viața dumneavoastră este o serie de greșeli și credeți că nimic nu se va schimba vreodată? Persoanele cu depresie au tendința de a crede în gânduri negative pe care le consideră permanente. Fiecare zi se poate simți temătoare și lipsită de bucurie. Vestea bună este că depresia poate fi tratată.

Discuția cu un specialist poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește starea dumneavoastră de bine. Dacă vă treziți că sunteți irascibil cu cei dragi, că vă răzvrătiți constant sau că îi evitați cu totul, ar putea fi un semn de depresie.

De asemenea, schimbările în obiceiurile dvs. alimentare, cum ar fi mâncatul în exces sau pierderea poftei de mâncare, pot indica probleme subiacente. Este esențial să acordați atenție acestor semne și să nu vă fie teamă să căutați ajutor.

Discuția cu un furnizor de servicii medicale poate duce la schimbări pozitive în ceea ce privește modul în care vă simțiți și vă poate îmbunătăți relațiile cu cei din jur.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu