Daca faci asta inainte de culcare vei avea un somn mult mai odihnitor

Un somn bun poate fi benefic pentru sănătatea dumneavoastră fizică și mentală. Mulți oameni se luptă cu adormirea, aproximativ 15% dintre adulți confruntându-se cu această problemă în mod regulat. O soluție sugerată de specialiști este cititul înainte de culcare.

Cercetările arată că persoanele care citesc înainte de culcare au tendința de a dormi mai bine și mai mult decât cele care nu o fac. Cititul poate ajuta la reducerea trezirii în timpul nopții și face parte dintr-o rutină liniștitoare înainte de culcare.

Ea semnalează creierului că este timpul să dormi și poate ajuta la liniștirea minții de gândurile stresante. De asemenea, cititul înlocuiește timpul petrecut în fața ecranului, care poate perturba somnul din cauza expunerii la lumina de la dispozitivele electronice. Tipul de material de lectură contează și el.

Ficțiunea literară este recomandată în special pentru beneficiile sale de îmbunătățire a stării de spirit și emoționale, care pot stimula creativitatea. Se recomandă evitarea genurilor horror sau thriller înainte de culcare, deoarece acestea pot fi prea stimulante.

De asemenea, experții sugerează să se opteze pentru cărți fizice în locul celor digitale pentru a minimiza expunerea la lumina albastră înainte de somn.

În timp ce cărțile audio pot să nu aibă aceleași efecte de îmbunătățire a somnului ca și cărțile fizice, alegerea finală depinde de preferințele personale și de ceea ce vă ajută să vă relaxați cel mai bine.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu