Daca vrei sa fii iubita, invata sa-ti oferi tu dragoste, inaintea celorlalti. Ce ai in interior se va materializa si la exterior

Pentru a experimenta dragostea în viața noastră, este important să ne iubim mai întâi pe noi înșine. Iubirea vine în viața noastră atunci când suntem pregătiți să o primim. Iubirea poate lua forme diferite pentru fiecare dintre noi, cum ar fi cuvinte de apreciere, gesturi amabile sau înțelegere.

De asemenea, ea poate veni sub formă de încurajare și sprijin. Totuși, cum putem fi deschiși la iubire dacă nu știm cum să o recunoaștem? Cum putem recunoaște iubirea dacă nu știm cum arată? Pentru a înțelege ce înseamnă dragostea pentru noi, trebuie să ne întrebăm ce ne aduce împlinire și un sentiment de bunăstare.

Ar trebui să ne implicăm în activități și hobby-uri care ne fac fericiți și să ne descoperim pasiunile. Iubirea de sine necesită timp și răbdare. Este un proces gradual în care învățăm să ne recunoaștem propria valoare și prețuire. Autocompătimirea este un aspect important al iubirii de sine.

Atunci când facem greșeli, este important să ne vorbim cu blândețe. De asemenea, ar trebui să fim cei mai mari susținători ai noștri atunci când avem obiective și aspirații. Învățând să ne prioritizăm pe noi înșine, suntem capabili să stabilim limite sănătoase în relațiile noastre.

Acest lucru înseamnă că vom atrage doar persoane care ne tratează cu același nivel de respect și grijă pe care ni-l acordăm nouă înșine. La început, poate fi o provocare să ne identificăm și să ne numim emoțiile. Acest lucru poate îngreuna relațiile autentice.

Un instrument precum Agenda 2024 ne poate ajuta, permițându-ne să ne scriem gândurile și să dobândim claritate prin exerciții de dezvoltare personală. Atunci când avem un sentiment de gol interior, devenim vulnerabili la influențele externe, precum un copac care se leagănă în vânt. Orice lucru mărunt ne poate dezrădăcina.

Cu toate acestea, atunci când ne conectăm cu emoțiile noastre și ne iubim cu adevărat, creștem ca un copac puternic. Devenim rezistenți la factorii externi care ne-ar putea face rău. Mai mult, pe măsură ce cultivăm această relație profundă cu noi înșine, vom atrage în mod natural mai multe forme de iubire în viața noastră.

Ne vom afla în poziții favorabile și vom fi pregătiți să primim iubire. Practicând iubirea de sine, devenim mai puțin dependenți de validarea externă și pe deplin capabili atât de a primi, cât și de a oferi iubire la cel mai înalt nivel. Practicarea iubirii de sine deschide ușa către o viață plină de împlinire și fericire autentică.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu