Dacă vrei să slăbești 1 kilogram, iată cât de mult trebuie să mergi pe jos.

Cu toate acestea, poate fi o modalitate eficientă de a arde calorii și de a pierde în greutate, mai ales atunci când este combinată cu o dietă sănătoasă și echilibrată. În acest articol, vom explora impactul mersului pe jos asupra pierderii în greutate, cât timp trebuie să mergeți pentru a pierde 1 kg și sfaturi pentru a încorpora mersul pe jos în rutina zilnică pentru a vă susține obiectivele de pierdere în greutate.

Impactul mersului pe jos asupra pierderii în greutate

Ca regulă generală, mersul pe jos vă poate ajuta să ardeți aproximativ 100 de calorii pe kilometru. Acest lucru înseamnă că, dacă mergeți 10 kilometri pe zi, veți arde aproximativ 1.000 de calorii, ceea ce poate contribui la o pierdere în greutate de aproximativ 0,5 kg pe săptămână, presupunând că dieta dumneavoastră rămâne constantă. Cu toate acestea, pierderea în greutate depinde de o serie de factori, inclusiv de greutatea dvs. actuală, de dieta dvs. și de nivelul general de activitate fizică.

Cât timp este nevoie pentru a pierde 1 kg?

Pentru a pierde 1 kg, trebuie să ardeți aproximativ 7.700 de calorii. Acest lucru înseamnă că, dacă ardeți 100 de calorii mergând 1 kilometru, va trebui să mergeți aproximativ 77 de kilometri pentru a pierde 1 kg. Dacă vi se pare mult, trebuie să știți că acest lucru se poate realiza mergând aproximativ 11 kilometri pe zi, timp de o săptămână. Cu toate acestea, este important de reținut că pierderea în greutate variază de la persoană la persoană și depinde de diverși factori, dintre care unii au fost deja menționați.

Sfaturi pentru a pierde în greutate prin mersul pe jos

Dacă sunteți gata să începeți să mergeți pe jos pentru a pierde în greutate, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele:

Dacă nu sunteți obișnuit să mergeți pe jos, este important să începeți încet și să creșteți treptat distanța și timpul de mers. Scopul nu este de a face totul dintr-o dată, ci de a crea o rutină regulată de mers pe jos pe termen lung.

Utilizați un pedometru sau o aplicație de urmărire

Un pedometru sau o aplicație de urmărire vă poate ajuta să vă măsurați progresul și să vă motivați să continuați. Puteți urmări numărul de pași pe care îi faceți, caloriile pe care le ardeți și distanța pe care o parcurgeți.

Mersul pe jos într-un ritm constant

Este important să mergeți într-un ritm constant, dar confortabil pentru dumneavoastră. Acest lucru vă va ajuta să ardeți mai multe calorii și să pierdeți în greutate.

Găsiți un partener de mers pe jos sau un grup de mers pe jos

Faptul de a avea un partener de mers pe jos sau de a face parte dintr-un grup de mers pe jos vă poate ajuta să rămâneți motivat și să faceți mersul pe jos mai plăcut.

Faceți din mersul pe jos o parte din viața dumneavoastră zilnică

A face din mersul pe jos o parte integrantă a vieții de zi cu zi este o modalitate excelentă de a arde caloriile suplimentare și de a pierde în greutate. De exemplu, puteți alege să mergeți pe jos pentru călătorii scurte în loc să luați mașina sau transportul public.

Beneficiile pentru sănătate ale mersului pe jos

Mersul pe jos nu este benefic doar pentru pierderea în greutate, ci poate avea și multe alte beneficii pentru sănătate, atât fizice, cât și mentale. Iată doar câteva dintre ele:

Reducerea stresului

Mersul pe jos poate ajuta la reducerea stresului prin eliberarea de endorfine, hormoni care îmbunătățesc starea de spirit și vă dau o senzație de bunăstare.

Îmbunătățirea circulației sângelui

Prin creșterea ritmului cardiac, mersul pe jos îmbunătățește circulația sângelui în tot corpul, ceea ce poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și la îmbunătățirea sănătății generale.

Întărirea oaselor și a mușchilor

Mersul pe jos este o activitate de susținere a greutății care poate contribui la întărirea oaselor și a mușchilor, ceea ce poate fi benefic în prevenirea osteoporozei și reducerea riscului de fracturi.

Îmbunătățirea digestiei

Mersul pe jos poate ajuta la stimularea digestiei prin încurajarea mușchilor intestinali să se contracte și să se relaxeze în mod regulat.

Îmbunătățirea calității somnului

Mersul regulat pe jos poate contribui la îmbunătățirea calității somnului, ajutând la reglarea nivelului de melatonină, hormonul somnului.

Rolul dietei în pierderea în greutate

Așa cum am menționat mai sus, mersul pe jos singur nu este suficient pentru a pierde în greutate dacă nu este combinat cu o dietă sănătoasă și echilibrată. Iată câteva sfaturi pentru a adopta o dietă care să susțină pierderea în greutate:

Consumul de alimente bogate în nutrienți

Alegeți alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, proteinele slabe și grăsimile sănătoase.

Controlul porțiilor

Mâncatul unor porții mai mici și controlul dimensiunii porțiilor vă poate ajuta să consumați mai puține calorii și să vă simțiți totuși sătul.

Beți suficientă apă

Apa este esențială pentru menținerea unei bune stări de sănătate și pentru susținerea pierderii în greutate. Încercați să beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi.

Evitați alimentele procesate și bogate în zahăr

Alimentele procesate și bogate în zahăr sunt adesea bogate în calorii goale și pot contribui la creșterea în greutate.

Planificați-vă mesele și gustările

Planificarea meselor și gustărilor în avans vă poate ajuta să evitați să mâncați impulsiv și să faceți alegeri alimentare nesănătoase.

Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a pierde în greutate, dar nu se întâmplă peste noapte. Pentru a pierde în greutate, trebuie să ardeți mai multe calorii decât consumați. Nu ezitați să consultați un profesionist în domeniul sănătății sau un antrenor personal pentru a elabora un plan personalizat de exerciții fizice și nutriție care să se potrivească cel mai bine corpului și stilului dumneavoastră de viață.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu