De ce ar trebui sa bei un shot de ulei de masline in fiecare dimineata. 4 beneficii majore pentru sanatate

Consumul zilnic de ulei de măsline, în special cel extravirgin, poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. O tendință recentă care câștigă popularitate implică consumul unui pahar de ulei de măsline în fiecare dimineață. Celebrități precum Kourtney Kardashian, Beyonce și Ryan Seacrest au adoptat acest obicei.

Uleiul de măsline este considerat un superaliment datorită proprietăților sale antiinflamatorii, a sprijinului pentru microbiomul intestinal și a potențialului de a îmbunătăți funcția cerebrală. Nutriționiștii evidențiază compoziția sa bogată în compuși antioxidanți, vitamine și polifenoli care sunt benefici pentru sănătatea generală.

Un avantaj semnificativ al uleiului de măsline este capacitatea sa de a vindeca intestinele prin repararea mucoasei intestinale și prin promovarea creșterii bacteriilor benefice. Acest lucru ajută la o mai bună absorbție a nutrienților din alimente și poate contribui la gestionarea greutății și la reglarea colesterolului.

Combinarea uleiului de măsline cu alimente bogate în fibre, cum ar fi quinoa și linte, poate optimiza beneficiile sale pentru sănătatea intestinală. În plus, acizii grași esențiali din uleiul de măsline sunt benefici pentru sănătatea pielii și a părului.

Antioxidanții săi și lipidele prietenoase cu pielea pot ajuta la ameliorarea problemelor pielii, cum ar fi uscăciunea și rugozitatea. Experții subliniază importanța unei diete echilibrate în îmbunătățirea stării pielii și a părului, care poate fi la fel de crucială ca și produsele externe de îngrijire a pielii.

Cercetările au arătat că uleiul de măsline, o componentă proeminentă a dietei mediteraneene, poate îmbunătăți funcția cognitivă, reduce declinul cognitiv și scade riscul de demență. Proprietățile sale antiinflamatorii pot oferi ameliorarea durerii și pot contribui la reducerea durerii inflamatorii în afecțiuni precum artrita reumatoidă.

Unele persoane, cum ar fi Ryan Seacrest, încorporează o doză zilnică de ulei de măsline în rutina lor pentru a ajuta la pierderea în greutate. Se știe că acizii grași mononesaturați din uleiul de măsline stimulează metabolismul, reduc pofta de mâncare și grăsimea corporală, ceea ce poate sprijini eforturile de pierdere în greutate pe termen lung.

În concluzie, integrarea uleiului de măsline în rutina zilnică poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, de la sănătatea intestinală și gestionarea greutății până la îngrijirea pielii și funcția cognitivă.

Acest superaliment versatil a atras atenția pentru numeroasele sale proprietăți valoroase și este recomandat de experți pentru potențialul său de a spori bunăstarea generală.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu