De ce ar trebui sa incluzi hrisca in dieta ta. Nu are gluten, regleaza glicemia si te ajuta sa slabesti

Potrivit womenshealth.com, hrișca este un ingredient de top pentru 2024 datorită numeroaselor sale beneficii. Nutriționiștii explică faptul că hrișca nu este o cereală, ci o pseudocereală precum quinoa și amarantul, care sunt cultivate diferit, dar care oferă calități nutriționale similare.

Hrișca poate fi cumpărată crudă sau prăjită și măcinată în făină pentru a face tăiței sau pâine. Nu conține gluten, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru cei care evită glutenul. Includerea hrișcă în dieta dumneavoastră poate ajuta la diversificarea meselor și la îmbunătățirea sănătății intestinale, deoarece este bogată în fibre.

În plus, hrișca are un indice glicemic scăzut și poate ajuta la scăderea colesterolului din sânge și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Pe lângă beneficiile sale pentru sănătate, hrișca este o sursă bună de nutrienți și minerale esențiale. Este prietenoasă cu mediul, crescând rapid și durabil în soluri de calitate slabă, cu pesticide minime.

Puteți încorpora hrișcă în diverse feluri de mâncare, de la pilaf la salate, și puteți încerca rețete tradiționale, cum ar fi clătitele din hrișcă sau tăițeii japonezi soba. Hrișca gătită poate fi păstrată în frigider și adăugată la diferite mese pentru un plus de nutriție.

Pentru a prepara hrișcă fiartă, spălați-o într-o strecurătoare, apoi fierbeți apă cu unt și sare într-un ibric. Adăugați hrișca, fierbeți timp de 13-15 minute și lăsați-o să stea acoperită încă 10 minute. Hrișca poate fi savurată cu fructe de pădure, miere sau iaurt la micul dejun, adăugată în salate sau servită ca garnitură.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu