De ce este bine sa bei 150 ml de apa calda pe stomacul gol in fiecare dimineata

Consumul de apă caldă pe stomacul gol dimineața are diverse beneficii pentru sănătate. Această practică presupune să se ia înghițituri mici de apă pe parcursul a 5-10 minute, cu temperatura în jur de 40 de grade Celsius și fără a depăși 150 ml. Când te trezești, corpul tău are nevoie de lichide, deoarece ai pierdut apă în timpul nopții.

Începerea zilei cu o cană de apă caldă ajută la refacerea acestor fluide. Este indicat să bei apă caldă înainte de cafea, deoarece cafeaua te poate deshidrata datorită efectului său diuretic.

Apa caldă vă poate stimula metabolismul cu până la 30% timp de aproximativ 70 de minute după consum, ajutând la arderea caloriilor și la pierderea în greutate în timp. Studiile au arătat că consumul de apă caldă pe stomacul gol poate spori secreția de enzime digestive, poate accelera motilitatea gastrică și poate ajuta la o digestie eficientă.

De asemenea, ajută la contracția intestinelor, favorizând mișcarea intestinelor și ameliorând problemele de constipație. În plus, apa caldă stimulează activitatea rinichilor, ajutând la eliminarea deșeurilor și a toxinelor prin urină, și crește temperatura internă a corpului, facilitând transpirația pentru eliminarea toxinelor.

Inhalarea aburului dintr-o cană de apă caldă poate elimina congestia sinusurilor și a pieptului, precum și ameliorarea durerilor de cap cauzate de sinusuri. Consumul regulat de apă caldă pe stomacul gol susține sistemul imunitar prin hidratarea organismului și eliminarea toxinelor.

Pentru a spori aceste beneficii, puteți adăuga suc de lămâie în apa caldă pentru un plus de vitamina C.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu