De ce se servește întotdeauna un pahar cu apă la cafea?

Această practică poate părea ciudată, dar are de fapt rădăcini adânci și beneficii semnificative pentru sănătate.

Tradiția de apă cu cafea

Atunci când intrați într-o cafenea, probabil că veți observa că, de multe ori, un pahar cu apă este așezat în fața dvs. împreună cu cafeaua. Această tradiție datează de câteva secole și are mai multe teorii interesante în legătură cu ea.

De la locuri de întâlnire la cafenele arabe

În trecut, cafenelele erau văzute ca locuri de întâlnire și de socializare. În Europa, de exemplu, cafenelele obișnuiau să servească pahare de apă gratuite pentru a-i încuraja pe clienți să rămână mai mult timp și să discute. O altă teorie sugerează că acest obicei își are originea în cafenelele arabe, unde clienților li se servea un pahar cu apă împreună cu cafeaua. Apa era folosită pentru a împrospăta gura și a pregăti consumatorul pentru gustul amar al cafelei.

O experiență gastronomică

O altă teorie sugerează că apa este servită împreună cu cafeaua pentru a îmbunătăți experiența culinară. Cafeaua nu este doar o băutură, ci și o experiență care include atmosfera cafenelei și ritualul de degustare a cafelei. Oferind apă cu cafea, cafenelele pot îmbunătăți experiența clienților lor.

Beneficiile pentru sănătate ale apei cu cafea

Există mai multe beneficii pentru sănătate dacă beți apă la cafea. În primul rând, cafeaua este un diuretic, ceea ce înseamnă că poate accelera pierderea de lichide din organism. Consumul de apă împreună cu cafeaua poate ajuta la prevenirea deshidratării.

Prevenirea deshidratării

Cafeaua vă poate face să vă fie sete, iar dacă aveți apă la îndemână vă poate ajuta să vă potoliți setea înainte ca aceasta să vă împiedice să vă bucurați de cafea. În plus, cofeina poate crește tensiunea arterială și ritmul cardiac. Consumul de apă după cafea vă poate ajuta să vă rehidratați corpul și să vă readuceți tensiunea arterială și ritmul cardiac la normal.

Când ar trebui să beau apă cu cafea?

Potrivit unui studiu recent, cel mai bun moment pentru a bea apă este înainte de a bea cafea. Participanții care au băut apă înainte de cafea au fost mai hidratați, mai alerți, iar efectul cofeinei a durat mai mult timp.

Îmbunătățirea funcției cognitive

Consumul de apă înainte de cafea poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea funcției cognitive. Deshidratarea poate duce la oboseală, ceea ce poate afecta capacitatea de a gândi clar. Hidratându-vă înainte de a bea cafea, puteți reduce riscul de ceață mentală.

Nicio diferență în ceea ce privește nivelul de hidratare

Cu toate acestea, studiul a constatat, de asemenea, că nu a existat nicio diferență în ceea ce privește nivelul de hidratare între cei care au băut apă între două înghițituri de cafea și cei care nu au băut. Deși este întotdeauna important să vă mențineți hidratați, aceste rezultate sugerează că a bea apă înainte de cafea poate fi cea mai bună modalitate de a profita de beneficiile ambelor băuturi.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu