De ce sunt squats esențiale pentru sculptarea unei figuri ideale?

Pentru a vă atinge silueta de vis, trebuie să știți câte ghemuiri să faceți în fiecare zi și cum să le faceți corect.

Avantajele de squats

Squats are multe beneficii, atât fizice, cât și mentale.

Întărirea musculară: Squats sunt esențiale pentru dezvoltarea puterii și a stabilității în partea inferioară a corpului, a mușchilor de bază și a spatelui. Ele ajută la îmbunătățirea echilibrului muscular în toată jumătatea inferioară a corpului, reducând riscul de accidentare în timpul activităților zilnice și al sporturilor.

Flexibilitate și mobilitate: Squats crește flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor șoldurilor, genunchilor, gleznelor și coloanei vertebrale. Practicarea regulată a ghemuiturilor poate stimula, de asemenea, metabolismul și poate îmbunătăți capacitatea de a arde grăsimile, ceea ce le face un exercițiu ideal pentru cei care doresc să piardă în greutate sau să remodeleze partea inferioară a corpului.

Stare de spirit și bunăstare: Studiile au arătat că exercițiile regulate de squat cresc nivelul de endorfine, hormonii responsabili de sentimentele de fericire și bunăstare. Așadar, nu numai că ghemuiturile îmbunătățesc felul în care arătați la exterior, dar vă ajută și să vă simțiți mai bine pe interior!

Concentrare și meditație: Squats necesită concentrare și atenție pentru a fi bine executate. Prin urmare, ele pot fi folosite ca o formă de meditație, permițându-vă să vă eliberați mintea în timp ce vă întăriți corpul.

Practica Squat

Squats sunt extrem de practice; tot ce ai nevoie este tu însuți! Le puteți face oriunde – într-o sală de gimnastică folosind echipamente precum greutăți sau o bară, acasă cu un echipament minim, cum ar fi benzi de rezistență, sau pur și simplu folosind greutatea corpului. Indiferent de tipul de ghemuit pe care îl alegeți, este un antrenament incredibil de eficient pentru tot corpul, accesibil tuturor, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire fizică.

Numărul de squats pe zi pentru o figură perfectă

Încorporarea squats în programul de antrenament poate fi incredibil de benefică pentru îmbunătățirea condiției fizice. Iată câteva recomandări cu privire la câte ghemuituri ar trebui să faci în fiecare zi pentru a obține silueta visurilor tale:

Începeți ușor

Este important să începeți treptat, pentru a da timp corpului dumneavoastră să se adapteze la exerciții. Experții în fitness vă recomandă să începeți prin a face 20 de ghemuituri pe zi, timp de o săptămână. Acest lucru vă va permite să vă obișnuiți cu mișcările și să evitați să vă suprasolicitați.

Odată ce v-ați obișnuit să faceți 20 de ghemuituri pe zi, este timpul să treceți la o treaptă superioară și să faceți 50 de ghemuituri pe zi. Acest lucru vă va ajuta să ardeți calorii mai eficient și să vă stimulați metabolismul. Poți ajunge chiar și la 100 de ghemuituri pe zi, dacă vrei să-ți sculptezi corpul și mai mult și să obții rezultate vizuale superioare într-un timp record.

Distribuiți seria

Pentru a profita la maximum de fiecare sesiune de ghemuit, cel mai bine este să le faceți pe toate odată, mai degrabă decât să le împărțiți în mai multe seturi. Cu toate acestea, dacă vi se pare dificil să faceți 100 de repetări dintr-o dată, le puteți împărți în două serii alternative. Scopul principal este să faceți un set complet dintr-o singură dată.

Sfaturi cheie pentru squats de succes

Pentru a vă asigura că reușiți să faceți ghemuiri și să obțineți rezultatele dorite, urmați aceste sfaturi esențiale:

Adoptați poziția corectă: Asigurați-vă că picioarele sunt ușor mai late decât lățimea șoldurilor și că degetele de la picioare sunt ușor îndreptate spre exterior. Ajustați-vă corpul astfel încât, atunci când vă coborâți pentru a face o ghemuire, trunchiul să se încline ușor în față, în timp ce șoldurile se deplasează spre peretele din spatele dumneavoastră. Acest lucru vă va ajuta să vă lucrați fesele și să vă îmbunătățiți echilibrul.

Concentrează-te pe formă: Atunci când te cobori în poziția ghemuit, asigură-te că îți menții o formă bună împingând genunchii spre exterior, menținându-i deasupra degetelor de la picioare și asigurându-te că rămân în linie cu picioarele și gleznele în timp ce te deplasezi în sus și în jos în mișcarea de ghemuire. De asemenea, poate fi util să vă imaginați un scaun în spatele dumneavoastră, ceea ce vă va permite să vă coborâți până când veți fi cel puțin paralel cu podeaua sau chiar sub ea, menținând în același timp forma.

Mențineți tensiunea în mușchii de bază: În timpul fiecărei repetări de ghemuit, asigurați-vă că mențineți tensiunea în toți mușchii de bază, angajându-i în timpul fiecărei faze a mișcării de ghemuit, în special atunci când reveniți în sus din partea inferioară a poziției de exercițiu. Acest lucru crește stabilitatea și asigură o tehnică corectă la fiecare repetiție, precum și reducerea tensiunii asupra altor grupe musculare, cum ar fi mușchii ischiogambieri sau cvadricepsul.

Folosiți o bună tehnică de respirație: Inspirați adânc înainte de a vă coborî în poziția de plecare, apoi expirați când reveniți în sus la fiecare contracție. Acest lucru poate ajuta la stabilizarea posturii pe parcursul fiecărei repetări și la îmbunătățirea performanței generale a repetărilor în timp, datorită aportului crescut de oxigen pentru nevoile de producție de energie ale mușchilor utilizați în mișcarea de ghemuit (fese/corzi jambiere).

Vizualizează succesul: Înainte de a începe fiecare serie de ghemuituri, fă-ți timp să te vizualizezi executând repetări perfecte cu o postură/formă corectă. Tehnicile de vizualizare pot contribui la garantarea unor rezultate mai rapide decât simpla încercare fără a acorda atenție unor detalii precum cele menționate mai sus!

Așa că provoacă-te și începe să-ți sculptezi corpul cu squats astăzi!

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu