Degetul de declanșare: 7 soluții de casă pentru a îmbunătăți situația

Degetul de declanșare este o afecțiune în care degetul unei persoane se blochează sau se blochează atunci când încearcă să îl îndrepte sau să îl îndoaie. În funcție de gravitatea afecțiunii, medicii vor recomanda un tratament chirurgical, medicamente sau remedii la domiciliu.

Cei mai mulți oameni suferă de degetul de declanșare în degetul al patrulea (inelar) sau în degetul mare, dar această afecțiune poate afecta orice deget. Degetul în declanșare este rezultatul unei inflamații în sau în jurul tendoanelor flexoare. Tendoanele flexoare sunt responsabile pentru mișcarea degetelor. Mai exact, apare din cauza inflamației „scripeților”, care sunt benzi de țesut care atașează osul degetului la tendonul flexor. Inflamația pulsiunilor afectează capacitatea de mișcare lină a degetului.

Iată care sunt opțiunile de tratament pentru degetul de declanșare, precum și câteva dintre cauzele și metodele de prevenire.

Tratamentul nechirurgical al degetului de declanșare

Există o serie de opțiuni nechirurgicale pentru tratarea degetului de declanșare. Un medic va recomanda, de obicei, tratarea nechirurgicală a degetului în declanșare atunci când o persoană începe să aibă probleme cu această afecțiune. Oamenii pot încerca cele mai multe dintre aceste metode la domiciliu.

Deoarece degetul în declanșare poate rezulta din suprasolicitare, simpla odihnă a mâinii și a degetului poate reduce adesea simptomele. Poate fi necesar să se odihnească această parte a corpului timp de una până la două săptămâni pentru a vedea rezultate.

2 Luarea de medicamente fără prescripție medicală

Administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul și naproxenul, poate ajuta la reducerea durerii și inflamației degetului elastic.

O atelă pentru degetul de declanșare se înfășoară, de obicei, în jurul palmei mâinii și are un mic capac pentru partea inferioară a degetului afectat. Această atelă permite unei persoane să îndoaie partea superioară a degetului fără a mișca partea cea mai apropiată de palmă.

4 Exerciții pentru mâini și degete

Exercițiile pentru mâini și degete pot întinde și întări mușchii din jurul tendoanelor, ceea ce poate ajuta la reducerea rigidității și a durerii. Cu toate acestea, este important să evitați exercițiile fizice excesive și să întrerupeți orice exercițiu care crește durerea.

5 Aplicarea gheții

Aplicarea unei pungi de gheață acoperite cu o cârpă pe degetul și palma afectate, timp de 10-15 minute, poate ajuta la reducerea inflamației. Oamenii ar trebui să încerce să își pună gheață pe deget între trei și cinci ori pe zi.

6 Utilizarea de instrumente adecvate

Plasarea unor huse de protecție cu aderență moale pe volane, scule electrice, mânere de biciclete și chiar și pe pixuri poate ajuta la reducerea efectelor fricțiunii și poate reduce inflamația care duce la apariția degetului de declanșare.

În cazul în care o persoană încearcă metode de tratament nechirurgical, dar degetul de declanșare persistă, medicul va recomanda adesea o intervenție chirurgicală. De asemenea, este probabil ca un medic să recomande o intervenție chirurgicală dacă un deget este permanent „blocat” sau îndoit în afara poziției. Chirurgii adoptă în general una dintre cele două abordări pentru tratarea degetului în declanșare. Prima este de a face o mică incizie în palmă pentru a elibera scripetele care afectează mișcarea degetului. A doua implică introducerea unui ac în zona afectată pentru a elibera scripetele. Există unele dovezi care sugerează că intervenția chirurgicală deschisă poate reduce incidența durerii și a altor simptome într-o măsură mai mare decât injecțiile cu steroizi. Cu toate acestea, aceste cercetări acoperă doar primele 6 până la 12 luni după operație. Prin urmare, medicii nu știu încă dacă intervenția chirurgicală oferă o ameliorare pe termen lung a degetului în declanșare.

Cauze comune ale degetului de declanșare

Uneori, o persoană dezvoltă degetul pe trăgaci fără niciun motiv cunoscut. În alte cazuri, unul dintre următorii factori poate fi responsabil:

– Anumite afecțiuni medicale: Diabetul și artrita reumatoidă sunt cauze cunoscute ale apariției degetului în mișcare.

– Utilizarea excesivă a degetelor: Persoanele care lucrează cu mâinile, în special cele care desfășoară activități viguroase folosind mașini sau instrumente care necesită prindere, au un risc crescut de a dezvolta degetul în formă de trăgaci.

– Frecarea de contact: Uneori, utilizarea repetată a uneltelor electrice care vibrează în mână sau chiar ținerea mânerelor de bicicletă poate duce la apariția degetului de la declanșator.

– Degetul de declanșare nu este, de obicei, cauzat de o anumită leziune.

Potrivit unui articol publicat în revista Current Reviews in Musculoskeletal Medicine, această afecțiune afectează cel mai adesea persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani. De asemenea, articolul precizează că femeile sunt de aproximativ șase ori mai predispuse decât bărbații să sufere de degetul în formă de club. Persoanele cu diabet zaharat prezintă, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta degetul în formă de bâtă. Se estimează că 10% dintre diabetici au un trigger finger, comparativ cu 2-3% din populația generală.

Simptomele de deget de declanșare

Simptomele degetului de declanșare includ de obicei

– o umflătură vizibilă sau vizibilă pe palmă la baza degetului – un deget care se prinde, se blochează sau scoate un sunet de pocnitură atunci când se mișcă – durere și disconfort atunci când îndreptați sau îndoiți degetul.

Simptomele se agravează adesea după o perioadă de utilizare sporită a mâinilor. De asemenea, simptomele sunt, în general, mai grave dimineața.

Deoarece simptomele de declanșare a degetelor sunt atât de caracteristice, un medic poate diagnostica de obicei această afecțiune prin intermediul unei examinări fizice.

Exerciții de prevenire a degetelor de declanșare

Exercițiile de întindere și de întărire a încheieturilor și a degetelor îi pot ajuta pe cei care suferă de degetul de primăvară și pe cei care au un istoric al acestei afecțiuni să prevină și să reducă durerea. Iată câteva exemple de exerciții care pot ajuta la prevenirea degetului în primăvară:

– Întinderea încheieturilor mâinilor

Pentru a întinde încheieturile mâinilor:

Puneți palmele împreună în fața pieptului, simțind o ușoară întindere a încheieturilor. Coborâți încet palmele spre buric pentru a mări întinderea. Mențineți această poziție timp de 10 secunde, apoi relaxați-vă.

– Flexia vârfurilor degetelor

Acest exercițiu îndoaie partea superioară a articulației degetelor. Puteți urma pașii de mai jos pentru a-l efectua:

Țineți o mână la nivelul feței și plasați mâna opusă în jurul degetului dureros, chiar sub vârful acestuia. Îndoiți încet vârful degetului la articulația superioară, păstrând restul degetului drept. Repetați de 10 ori pe fiecare deget dureros.

– Flexia articulației centrale

Puteți încerca acest exercițiu după ce ați îndoit vârful degetului:

Țineți degetul afectat la baza articulației și îndoiți-l la mijlocul degetului. Îndreptați încet degetul. Repetați de 10 ori.

Deși exercițiile de mai sus pot părea simple, ele sunt extrem de eficiente pentru a ajuta la ameliorarea stresului și a tensiunii la nivelul degetelor și al mâinilor.

O altă opțiune este să frământați sau să modelați lut sau lut de modelaj. Această activitate este, de asemenea, o modalitate eficientă de întindere a mâinii și a degetelor. Pe cât posibil, este indicat să repetați aceste exerciții de trei până la cinci ori pe zi.

Citește și Degetul micșorat: soluții naturale când degetele se blochează Iată 7 sfaturi eficiente pentru reducerea riscului de cancer de colon. Pierderea memoriei: activitatea fizică stimulează memoria Care este cel mai bun tip de exercițiu fizic pentru a îmbătrâni frumos?

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu