Descoperă cel mai rar semn zodiacal

Semnele astrologice ne-au intrigat de secole. Cu toții avem prieteni și cunoștințe care împart același semn astrologic. Dar ați observat vreodată că unele semne sunt mai frecvente decât altele? De fapt, există un semn astrologic care se remarcă prin raritatea sa: Capricornul.

Ce face ca un semn zodiacal să fie rar?

Când vorbim despre semne astrologice rare, ne referim la semnele care sunt mai puțin frecvente în rândul populației. Este obișnuit să întâlnești mai multe persoane care împărtășesc același semn astrologic, dar unele semne sunt mult mai puțin răspândite. O serie de factori pot explica de ce un semn zodiacal este rar.

Potrivit statisticilor INSEE, cele mai rare semne astrologice au tendința de a varia în timp. Înainte de Primul Război Mondial, cele mai rare semne din Franța erau Vărsător, Pești și Berbec. După război și după baby boom, Berbecul, Peștii și Taurul erau mai frecvente. Aceleași semne au fost predominante până la începutul anilor ’90.

Factorii care influențează raritatea semnelor astrologice

Mai mulți factori pot influența raritatea unui semn astrologic. Unul dintre acești factori este data concepției. Dacă ne uităm la cele mai frecvente semne zodiacale, putem observa că perioadele de concepție pot avea un impact asupra numărului de nașteri. De exemplu, persoanele născute în septembrie, sub semnul Fecioarei, au fost concepute în timpul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. În mod similar, persoanele născute în noiembrie pot fi concepute în timpul Zilei Îndrăgostiților.

Durata sezonului unui semn zodiacal poate explica, de asemenea, raritatea acestuia. De exemplu, semnul Capricornului are cel mai scurt sezon din zodiac, ceea ce poate contribui la raritatea sa.

Semnele astrologice clasate în funcție de raritate

Unele perioade ale anului sunt marcate de un număr mare de zile de naștere, în timp ce altele sunt mai liniștite. Potrivit studiilor bazate pe statisticile INSEE, cele mai puțin populare zile de naștere în Franța sunt între 23 și 25 decembrie și între 31 decembrie și 3 ianuarie.

Cel mai rar semn astrologic din zodiac este, așadar, Capricornul. Persoanele născute sub acest semn sunt adesea considerate persoane excepționale. Capricornii sunt renumiți pentru inteligența și fiabilitatea lor. Sunt persoane de încredere pe care se poate conta în orice împrejurare.

Cele mai frecvente semne astrologice

Vizavi de Capricorn sunt cele mai frecvente semne astrologice. Cel mai comun semn este Taurul. Persoanele născute sub acest semn sunt cunoscute pentru dragostea lor pentru plăcerile vieții și pentru atașamentul lor față de stabilitate. Taurul este un semn de pământ care apreciază lucrurile concrete și căruia îi place să se bucure de cele cinci simțuri.

Alte semne astrologice comune sunt Racul, cunoscut pentru sensibilitatea și atașamentul față de familie, precum și Fecioara și Balanța, cunoscute pentru echilibru și adaptabilitate.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu