Deserturile pe care nutritionistii nu le consuma niciodata. Sunt pline de grasimi, favorizeaza inflamatia si cresc glicemia

Experții în nutriție avertizează cu privire la potențialele riscuri pentru sănătate pe care le prezintă anumite deserturi care conțin niveluri ridicate de zaharuri rafinate și grăsimi nesănătoase. Lisa Richards și Jeanette Giacinto, ambele nutriționiști cu experiență, evită gogoșile și prăjiturile din motive specifice.

Ele au identificat patru deserturi bogate în grăsimi care pot duce la inflamații și la niveluri ridicate ale zahărului din sânge, ceea ce poate duce la diverse afecțiuni de sănătate, cum ar fi bolile intestinale, diabetul și infecțiile candida.

Gogoșile, de exemplu, sunt pline de zaharuri rafinate, grăsimi nesănătoase și ingrediente procesate, cum ar fi făina de grâu rafinată, ceea ce duce la o creștere rapidă a nivelului de glucoză din sânge în momentul consumului.

Această creștere bruscă a glicemiei determină organismul să elibereze mai multă insulină pentru a regla nivelul de zahăr, putând provoca daune pe termen lung și chiar rezistență la insulină.

În mod similar, prăjiturile de patiserie, din cauza conținutului ridicat de zahăr și făină rafinată, pot fi inflamatorii și dăunătoare pentru sănătatea intestinală.

Amestecul de umpluturi zaharoase și crustă din făină rafinată poate provoca o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, necesitând un răspuns crescut de insulină din partea organismului, ceea ce poate declanșa o inflamație cronică.

Crusta de plăcintă, făcută cu o cantitate semnificativă de unt și făină care se descompune în zahăr, nu este ideală pentru cei care urmăresc să slăbească.

Umplutura zaharată poate contribui, de asemenea, la creșterea bruscă a glicemiei, reprezentând un risc pentru sănătatea generală și putând duce la probleme de sănătate în cazul unui consum constant.

În cele din urmă, prăjiturile cu zahăr, abundente în zahăr rafinat și făină procesată, pot crește rapid nivelul de zahăr din sânge, ceea ce duce la o creștere bruscă a producției de insulină pentru a face față afluxului brusc de glucoză.

În timp ce aceste deserturi pot fi savurate ocazional, consumul excesiv poate deschide calea pentru diverse probleme de sănătate, iar fiecare fursec conține de obicei cel puțin 100 de calorii, fiind adesea preparat cu unt sau ulei.

În general, aceste bunătăți delicioase, încărcate cu zaharuri rafinate, grăsimi nesănătoase și ingrediente procesate, pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății atunci când sunt consumate în mod regulat.

Este esențial să fiți atenți la potențialele consecințe și să optați pentru alegeri de desert mai sănătoase pentru a vă menține starea generală de bine.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu