Detaliul care te ajuta sa ai o viata sexuala implinita, conform unui terapeut sexual

Durata actului sexual diferă pentru fiecare persoană. Cercetările sugerează că intervalul mediu de timp poate varia între 3 și 7 minute, dar acest lucru nu definește neapărat satisfacția sexuală pentru femei.

Potrivit Dr. Sonya Maya, specialist în terapie sexuală, un studiu din 2008 a constatat că oamenii consideră că o durată de 7 până la 13 minute este ideală pentru actul sexual, excluzând preludiul. Bărbaților le ia de obicei între 5 și 7 minute pentru a ajunge la orgasm, în timp ce femeile pot avea nevoie de aproximativ 13 minute.

Dintr-o perspectivă evolutivă, un orgasm masculin mai rapid poate avea avantaje în ceea ce privește dispersia eficientă a spermei. Factori precum vârsta, starea de sănătate și nivelul de hormoni influențează timpul necesar pentru a ajunge la orgasm.

Un studiu realizat în 2021 de urologul Rena Malik a arătat că așteptările oamenilor cu privire la durata sexului sunt adesea mai mari decât media reală de 5,7 minute. Preludiile și conexiunea emoțională sunt legate de o satisfacție sexuală mai mare pentru femei, conform unui studiu din Archives of Sexual Behavior.

Terapeuții sexuali subliniază importanța unei comunicări deschise și a înțelegerii nevoilor și dorințelor fiecărui partener. Construirea unei legături emoționale puternice prin gesturi, exprimarea dorințelor și ascultarea atentă poate spori calitatea experienței sexuale.

Având în vedere că fiecare femeie are preferințe sexuale unice, comunicarea clară și înțelegerea reciprocă sunt cruciale pentru o relație sexuală împlinită.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu