Diferența de calorii arse între o bicicletă de exerciții și o bicicletă în aer liber

Dintre opțiunile disponibile, ciclismul este una excelentă. Fie pe o bicicletă de exerciții sau în aer liber, mersul pe bicicletă este un mod eficient de a arde calorii. Cu toate acestea, este important să înțelegeți diferențele de calorii arse între aceste două tipuri de biciclete.

Bicicleta de exerciții

Potrivit Harvard Medical School, ciclismul este una dintre cele mai eficiente metode de ardere a caloriilor, mai ales dacă mențineți un ritm constant. O persoană care cântărește 70 kg va arde aproximativ 260 de calorii pedalând timp de 30 de minute într-un ritm moderat și aproximativ 391 de calorii pedalând viguros pentru aceeași perioadă de timp. Pentru o persoană care cântărește 84 kg, cifrele sunt de aproximativ 311 și, respectiv, 466 de calorii.

Considerații privind bicicleta de exerciții

Avantajul bicicletei de exerciții este caracterul său practic. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la vreme și vă puteți uita la televizor sau asculta muzică în timpul antrenamentului, ceea ce vă poate încuraja să pedalați mai des. În plus, bicicletele de exerciții sunt adesea echipate cu un ecran care afișează datele antrenamentului, ceea ce vă poate ajuta să vă concentrați. Este important să rețineți că, atunci când participați la o clasă de ciclism de grup, este posibil să vă depășiți limitele, ceea ce poate fi în detrimentul nivelului de fitness. Este esențial să puteți să vă puteți opri din pedalat dacă nu vă simțiți bine, chiar dacă instructorul continuă să încurajeze grupul.

Bicicleta în aer liber

Numărul de calorii arse în timpul unei sesiuni de ciclism în aer liber depinde de viteză, potrivit Harvard Medical School. O persoană cu o greutate de 70 kg care pedalează cu o viteză de 22,5 – 25,5 km/h timp de 30 de minute va arde aproximativ 372 de calorii. Aceeași persoană va arde în jur de 446 de calorii menținând o viteză cuprinsă între 25,5 și 30,5 km/h timp de 30 de minute. Pentru o persoană care cântărește 84 kg, cifrele sunt în jur de 444 și, respectiv, 533 de calorii.

O privire asupra ciclismului în aer liber

Deși ciclismul în aer liber poate arde rapid caloriile, acesta are și câteva dezavantaje:

De exemplu, atunci când coborâți un deal, este obișnuit să profitați de inerție și să nu pedalați, ceea ce înseamnă că nu ardeți la fel de multe calorii. De asemenea, dacă pedalați într-o zonă aglomerată, este posibil să trebuiască să încetiniți din cauza semafoarelor și a pietonilor. Dacă alegeți să pedalați în zone cu trafic intens, este posibil ca mașinile și semafoarele roșii să vă forțeze, de asemenea, să încetiniți.

Bicicleta de exerciții este practică și vă permite să vă controlați mediul de antrenament, în timp ce bicicleta de exterior vă oferă șansa de a vă bucura de aerul curat și de varietatea peisajelor. Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că mențineți un ritm constant pentru a maximiza arderea caloriilor.

Nu uitați că numărul de calorii arse depinde de mai mulți factori, cum ar fi greutatea, viteza și nivelul de pregătire fizică. De asemenea, este important să vă consultați medicul înainte de a începe orice program intens de exerciții fizice.

Deci, ce mai aștepți? Urcă-te pe bicicletă și începe să arzi calorii astăzi!

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu