Diferenta dintre iubirea de sine si egoism. Cum inveti sa te pui pe primul loc fara sa te simti vinovata

Iubirea de sine este diferită de egoism. Este în regulă să te prioritizezi fără să te simți vinovat. Iubirea de sine presupune să fii amabil și respectuos cu tine însuți, ceea ce duce la bunăstarea generală. Dimpotrivă, egoismul înseamnă să te concentrezi doar pe propriile nevoi, fără a ține cont de ceilalți.

Acesta arată o lipsă de empatie și nu ține cont de sentimentele celor din jur. Atunci când practici iubirea de sine, ai grijă de sănătatea ta mentală, fizică și emoțională, ceea ce îți permite să faci față mai bine provocărilor zilnice și relațiilor. Iubindu-te pe tine însuți, poți extinde dragostea și înțelegerea și către ceilalți.

A fi răbdător și a comunica deschis sunt rezultate naturale ale iubirii de sine, deoarece vă permite să stabiliți limite și să vă exprimați nevoile în mod eficient. A te pune pe primul loc nu este egoist; este o modalitate de a te îmbunătăți în beneficiul tuturor celor din jurul tău.

Îmbrățișarea iubirii de sine te face mai calm, mai afectuos și mai plăcut de petrecut pentru cei la care ții. Așa că, în loc să amâni, începe să te iubești mai mult pe tine însuți de azi!

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu