Doua comportamente toxice care te impiedica sa treci peste o despartire si sa te vindeci

După o despărțire, este obișnuit să adoptați anumite comportamente care pot fi dăunătoare. Creierul tău, încercând să te protejeze de a fi rănit din nou, te poate determina să eviți noi interese romantice. Gânduri precum „toți bărbații sunt la fel” sau „toți bărbații buni sunt luați” vă pot împiedica să mai dați o șansă iubirii.

Acest lucru poate duce la sentimente de singurătate și izolare. Deși nu trebuie să vă grăbiți să vă întâlniți din nou, dacă așteptați prea mult poate fi mai greu să mergeți mai departe. Majoritatea oamenilor au nevoie de aproximativ un an și jumătate pentru a-și reveni complet după o despărțire.

Dar experții sugerează să nu așteptați mai mult de șase luni înainte de a vă întoarce la întâlniri. Este important să fiți deschis să cunoașteți oameni noi, să stabiliți limite și să știți ce vă doriți de la un partener. După o despărțire, este ușor să te învinovățești și să te gândești la greșelile tale.

Amintiți-vă că, uneori, relațiile se încheie pur și simplu pentru că este decizia corectă pentru ambele părți. Nu vă subminați stima de sine prin învinovățirea inutilă. În schimb, concentrați-vă să mergeți mai departe și să învățați din această experiență.

Pentru a vă ajuta să vă vindecați după o despărțire, reflectați asupra motivelor pentru care relația nu a funcționat. Este important să rămâneți ancorat în realitate și să evitați romantizarea trecutului. Dacă vă simțiți deprimat, rugați-vă prietenii și familia să vă reamintească de punctele forte și calitățile dumneavoastră.

Acceptă complimentele lor și construiește-ți stima de sine. Amintește-ți că greșelile fac parte din viață și pot fi lecții valoroase. Despărțirea este o oportunitate de creștere și autodescoperire. Priviți înainte cu încredere și îmbrățișați viitorul care vă așteaptă.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu