E in regula sa tii post in timpul menstruatiei? Ce isi doresc medicii sa stii

Femeile au nevoi nutriționale diferite, în special în timpul menstruației. Când vine vorba de post, este necesară o precauție suplimentară. Medicul și antrenorul de sănătate Kim Foster a oferit informații valoroase despre acest subiect. În ciclul menstrual, faza luteală are loc după ovulație.

În timpul acestei faze, organismul se pregătește pentru o potențială sarcină prin creșterea nivelului de progesteron. Dacă sarcina nu are loc, nivelurile hormonale scad și pot apărea simptome premenstruale precum schimbările de dispoziție, balonarea și poftele. Faza luteală poate avea un impact asupra modului în care femeile răspund la post.

Poftele, în special pentru carbohidrați și dulciuri, tind să crească în timpul acestei faze, ceea ce face postul mai dificil. Nivelul de energie poate scădea, mai ales dacă femeile se simt mai obosite, ceea ce face ca postul să fie o provocare pentru cele cu o rutină încărcată.

Schimbările de dispoziție și schimbările emoționale din această fază pot afecta, de asemenea, consistența postului. În plus, retenția de apă și balonarea în această fază pot afecta greutatea corporală și progresul perceput în timpul postului.

Pentru femeile care postesc în timpul menstruației, se recomandă începerea cu intervale de post mai scurte, cum ar fi un program 12:12, și creșterea treptată a duratei postului pe măsură ce organismul se adaptează.

Este esențial să monitorizați modul în care postul afectează starea de spirit, energia și nivelul de foame pe tot parcursul ciclului, folosind o aplicație de urmărire. Flexibilitatea în programele de post, în special în timpul fazei luteale și a menstruației, este esențială.

Dacă vă confruntați cu foame, pofte, schimbări de dispoziție sau energie scăzută, ar putea fi înțelept să adoptați o abordare mai relaxată a postului.

Este important să ascultați semnalele organismului, să ajustați programele de masă după cum este necesar și să fiți atenți la semnele de avertizare, cum ar fi oboseala extremă, amețelile sau ciclurile menstruale neregulate. Pentru cei cu afecțiuni medicale, gravide sau care alăptează, postul nu este recomandat fără consultarea unui medic.

Consumul de alimente integrale dense în nutrienți, concentrarea pe proteine și menținerea hidratării în timpul perioadelor de post sunt cruciale pentru sănătatea generală și pentru aportul de nutrienți.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu