Expertii spun ca este permis sa spui aceste 3 minciuni in relatie, pentru a-ti pastra partenerul fericit

Când vine vorba de dragoste, comunicarea eficientă este esențială, iar onestitatea joacă un rol crucial. Cu toate acestea, există trei minciuni într-o relație care, potrivit experților, pot fi de fapt utile pentru dezvoltarea cuplului. Uneori, îi putem minți pe cei dragi pentru a-i face să se simtă bine și pentru a menține armonia.

Este posibil să fi făcut acest lucru fără să vă dați seama sau fără să considerați că este o minciună. În realitate, este doar o ușoară exagerare a adevărului. Experții în relații sugerează că acest obicei poate spori încrederea partenerului tău și îl poate ajuta să se simtă mai relaxat în legătură cu relația.

Uneori, minciuna prin omisiune poate fi necesară. Pot exista anumite lucruri pe care partenerul tău nu trebuie să le știe, mai ales dacă l-ar putea supăra. De exemplu, dacă găsiți pe cineva atrăgător, nu este recomandabil să vă exprimați imediat admirația față de partenerul dumneavoastră.

În schimb, este mai bine să păstrați un ton neutru și să vorbiți despre situație într-un mod general. Evitând acțiunile care pot provoca gelozie, puteți menține pacea în relație.

Diferența dintre a spune „îmi place cum arată acea persoană” și „acea persoană arată bine” poate părea subtilă, dar poate schimba modul în care partenerul dvs. percepe remarca dvs. Bineînțeles, acesta este doar un exemplu. Dacă tu și partenerul tău discutați deschis despre sentimentele tale pentru alții, este minunat!

Cu toate acestea, pot exista totuși situații în care omisiunea este necesară, cum ar fi atunci când complimentezi noua cămașă a partenerului tău, chiar dacă nu o iubești în totalitate, sau când îți aduni energia pentru a ieși în oraș, deși ești obosit.

Deși evitarea anumitor adevăruri poate fi considerată o minciună, intenția din spatele ei este nobilă. Dacă vă aflați într-o ceartă fără nicio rezolvare la vedere, există trei cuvinte magice care pot dezamorsa conflictul.

În acel moment, s-ar putea să nu crezi cu adevărat că partenerul tău are dreptate, dar oare merită să continui discuția când o minciună inofensivă poate aduce liniștea în gospodărie? Acest lucru îl scoate pe partenerul dvs. dintr-o poziție defensivă, reducând tensiunea și ajutând la rezolvarea problemei.

Este important de reținut că nu încurajăm folosirea minciunilor pentru a păcăli, înșela sau manipula pe cineva. Cu toate acestea, în anumite situații în cadrul unei relații, aceste minciuni pot contribui la armonia dintre parteneri. Aceste minciuni sunt nevinovate și pot ajuta la evitarea certurilor sau conflictelor inutile.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu