Factorii care declanseaza durerile de cap dimineata si seara

Un studiu recent publicat în revista științifică Neurology a arătat că un somn de proastă calitate crește semnificativ riscul de migrene matinale. De asemenea, cercetătorii au descoperit că senzația de lipsă de energie din ziua precedentă crește riscul de migrene.

Cu toate acestea, somnul slab și nivelul scăzut de energie nu cresc riscul de migrene după-amiaza. Pe de altă parte, stresul ridicat și nivelurile ridicate de energie cresc riscul de migrene în a doua parte a zilei. Pe scurt, momentul apariției migrenelor poate ajuta la identificarea sursei acestora.

Studiul a inclus aproape 500 de participanți cu vârste cuprinse între 7 și 84 de ani, 61% dintre aceștia fiind de sex feminin. Pe parcursul a două săptămâni, somnul participanților a fost monitorizat îndeaproape cu ajutorul unor instrumente specializate, similare dispozitivelor portabile de monitorizare a sănătății.

De asemenea, aceștia au ținut jurnale zilnice, înregistrându-și nivelul de energie, stresul, anxietatea și starea de spirit. În mod interesant, studiul nu a stabilit o legătură între anxietate, depresie și riscul de migrene.

Acest lucru sugerează că, deși preocupările legate de sănătatea mintală pot contribui la apariția durerilor de cap, acestea nu par să fie un declanșator direct. Constatările evidențiază importanța prioritizării calității somnului pentru a evita migrenele matinale.

O noapte de odihnă bună este crucială pentru funcționarea optimă a creierului, sănătatea pielii, metabolismul și bunăstarea generală. Pentru a promova un somn mai bun, este important să se creeze un mediu favorabil somnului în dormitor.

Acest lucru include setarea temperaturii la un nivel scăzut, nu mai mare de 19 grade Celsius, utilizarea de lenjerie de pat confortabilă, purtarea unei pijamale care să vă facă să vă simțiți în largul vostru și evitarea utilizării dispozitivelor electronice înainte de culcare.

În plus, administrarea de magneziu poate fi benefică pentru calitatea somnului. Acest mineral nu numai că îmbunătățește calitatea generală a somnului, dar ajută și la reducerea stresului, ceea ce este deosebit de important pentru cei care se confruntă cu migrene după-amiaza și seara.

Pentru a înțelege mai bine tiparele dvs. de somn, luați în considerare utilizarea unei brățări inteligente sau a unui ceas inteligent pentru a vă urmări somnul. Aceste dispozitive pot oferi informații valoroase despre rutina dvs. de somn, cum ar fi cantitatea de somn REM pe care o obțineți.

Urmărindu-vă somnul, puteți identifica zonele de îmbunătățire și puteți face ajustările necesare pentru a vă optimiza somnul. În concluzie, somnul inadecvat este strâns legat de migrenele matinale. În plus, nivelurile ridicate de stres și energie sunt asociate cu migrenele care apar după-amiaza și seara.

Prin abordarea acestor factori declanșatori prin practici de somn mai bune și tehnici de reducere a stresului, persoanele pot fi capabile să atenueze apariția migrenelor debilitante.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu