Femeile obtin aceleasi beneficii ca barbatii cand fac miscare, dar intr-un timp mai scurt

Cercetări recente au arătat că femeile pot obține aceleași beneficii pentru sănătatea inimii de pe urma exercițiilor fizice ca și bărbații, dar în mai puțin timp. Sexul joacă un rol crucial în determinarea cantității de exerciții fizice necesare pentru o sănătate cardiovasculară optimă.

Un studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology a analizat date de la 400.000 de bărbați și femei de-a lungul a două decenii în Statele Unite.

Studiul a constatat că femeile care făceau exerciții fizice în mod regulat aveau un risc cu 24% mai mic de mortalitate generală și un risc cu 36% mai mic de evenimente cardiace grave, în comparație cu femeile inactive.

Bărbații își ating de obicei beneficiile maxime ale exercițiilor fizice după 300 de minute de exerciții moderate pe săptămână sau 140 de minute de exerciții viguroase. În schimb, în cazul femeilor, beneficii similare au fost obținute cu 140 de minute de activitate moderată și doar 57 de minute de exerciții fizice viguroase.

Această diferență în ceea ce privește cerințele de exerciții fizice între bărbați și femei poate fi explicată prin factori biologici, cum ar fi mărimea inimii, capacitatea pulmonară și masa musculară.

Femeile pot începe cu o forță musculară mai mică, dar pot face îmbunătățiri semnificative prin exerciții fizice, ceea ce este crucial pentru a prezice longevitatea.

Studiul a evidențiat, de asemenea, diferențele legate de vârstă în ceea ce privește beneficiile exercițiilor fizice pentru femei, avantajele părând să scadă în jurul tranziției la menopauză. Principala concluzie a cercetării este că exercițiile fizice regulate pot prelungi viața și pot proteja inima, fără a necesita un angajament de timp extins.

Prin dedicarea a 8 până la 20 de minute pe zi sau a 57 până la 140 de minute pe săptămână pentru activitate fizică, persoanele, în special femeile, își pot îmbunătăți semnificativ sănătatea.

Este important să găsiți un ritm care să se potrivească preferințelor dumneavoastră și să vă personalizați rutina de exerciții fizice pentru a vă simți bine și a rămâne sănătoși.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu