Femeile sunt lovite cu pumnul in fata, din senin, pe strazile din New York

Valul de femei atacate pe străzile din New York a stârnit în mine un amestec de emoții – furie, teamă și neîncredere. M-a făcut să realizez că, în ciuda tuturor discuțiilor despre egalitatea de gen, femeile sunt încă în pericol atunci când ies în lume, confruntându-se cu forța fizică și agresivitatea unor bărbați.

Gizem Sirmali, nou-venită în New York, a experimentat acest lucru pe propria piele atunci când a fost lovită brusc în față în timp ce se plimba prin Soho. Incidentul a lăsat-o șocată și îngrozită, subliniind vulnerabilitatea pe care o pot simți femeile în astfel de situații.

Această tendință nefericită nu se limitează la un singur incident, deoarece mai multe femei au ieșit în față cu povești similare în care au fost atacate pe stradă. Nu este clar dacă aceste incidente au legătură între ele sau dacă fac parte dintr-un tipar tulburător care vizează femeile.

Drept urmare, multe femei din New York s-au simțit nevoite să stea în casă sau să apeleze la curse scumpe de taxi chiar și pentru distanțe scurte, temându-se pentru siguranța lor.

Un bărbat a fost arestat în legătură cu unele dintre aceste atacuri, dar ancheta este în curs de desfășurare, ceea ce face ca multe femei să fie îngrijorate cu privire la siguranța lor în spațiile publice.

Teama și incertitudinea care înconjoară aceste atacuri au ridicat întrebări importante cu privire la momentul în care femeile se vor simți cu adevărat în siguranță atunci când vor ieși în public.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu