Frica de angajament sau pur si simplu esti in relatia gresita? Adevarul se afla chiar in fata ta

Este important să examinăm îndeaproape dilema angajamentului și a insatisfacției în relații. Dacă vă gândiți să puneți capăt unei relații, poate fi o provocare să determinați dacă decizia se bazează pe factori incompatibili, pe o nefericire constantă sau pe teama de angajament.

Frica de angajament provine adesea din experiențe anterioare, influențe familiale sau o aversiune generală față de asumarea de riscuri, ceea ce împiedică în cele din urmă împlinirea personală. Pentru a evalua dacă angajamentul este problema de bază, reflectați asupra duratei relațiilor dvs. anterioare. Au fost toate de scurtă durată?

Acesta ar putea fi un indicator semnificativ. Luați în considerare cum vă simțiți atunci când vă imaginați că veți face următorii pași în relația actuală. Dacă simțiți un amestec de teamă, reticență în a renunța la independență, nesiguranță și entuziasm, acesta este un răspuns normal.

Dacă anxietatea vă copleșește cu scenarii negative, este posibil să fie vorba de fobia de angajament. Dacă simți un sentiment profund de pierdere sau de jale pentru că renunți la independența ta semnalează faptul că relația s-ar putea să nu fie potrivită pentru tine și că a fi singur ar putea fi o opțiune mai bună.

În unele cazuri, s-ar putea ca problema să nu fie la tine, ci mai degrabă la relația în sine. Uneori, oamenii rămân în relații neîmplinite de teama de a fi singuri sau pur și simplu din obișnuință. Este esențial să evaluați dacă relația este cu adevărat benefică sau este pur și simplu o zonă de confort familiară.

Nu uitați, este mai bine să fiți singuri decât să rămâneți într-o relație stagnantă sau neîmplinitoare.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu