Globurile de Aur 2024: „Barbie” versus „Oppenheimer”. Cine a castigat?

La categoria seriale, serialul Succession a primit cele mai multe nominalizări. Acum, să aruncăm o privire la lista marilor câștigători de la gala de premiere. Câștigătorul pentru cel mai bun film – dramă a fost Anatomy of a Fall.

Alte filme nominalizate la această categorie au fost Killers of the Flower Moon, Maestro, Oppenheimer, Past Lives și The Zone of Interest. La categoria Cel mai bun film – Musical sau comedie, câștigător a fost Poor Things. Celelalte filme nominalizate au fost Air, American Fiction, Barbie, The Holdovers și May December.

Trecând la categoria Cea mai bună actriță – dramă, câștigătoarele au fost Lily Gladstone pentru Killers of the Flower Moon și Sandra Hüller pentru Anatomy of a Fall. Celelalte nominalizate au fost Annette Bening pentru Nyad, Greta Lee pentru Past Lives, Carey Mulligan pentru Maestro și Cailee Spaeny pentru Priscilla.

La categoria Cea mai bună actriță – musical sau comedie, câștigătoare a fost Emma Stone pentru Poor Things. Printre nominalizări s-au mai numărat Fantasia Barrino pentru The Color Purple, Jennifer Lawrence pentru No Hard Feelings, Natalie Portman pentru May December, Alma Pöysti pentru Fallen Leaves și Margot Robbie pentru Barbie.

În ceea ce privește categoria Cel mai bun actor – dramă, câștigătorul a fost Cillian Murphy pentru Oppenheimer. Ceilalți nominalizați au fost Bradley Cooper pentru Maestro, Leonardo DiCaprio pentru Killers of the Flower Moon, Colman Domingo pentru Rustin, Barry Keoghan pentru Saltburn și Andrew Scott pentru All of Us Strangers.

La categoria Cel mai bun actor – musical sau comedie, câștigătorul a fost Paul Giamatti pentru The Holdovers. Printre nominalizați s-au mai numărat Nicolas Cage pentru „Dream Screenplay”, Timothée Chalamet pentru „Wonka”, Matt Damon pentru „Air”, Joaquin Phoenix pentru „Beau Is Afraid” și Jeffrey Wright pentru „American Fiction”.

Trecând la categoriile secundare, câștigătoarea pentru cea mai bună actriță în rol secundar a fost Da’Vine Joy Randolph pentru The Holdovers.

Printre celelalte nominalizări s-au numărat Emily Blunt pentru Oppenheimer, Danielle Brooks pentru The Color Purple, Jodie Foster pentru Nyad, Julianne Moore pentru May December și Rosamund Pike pentru Saltburn. Câștigătorul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost Robert Downey Jr. pentru Oppenheimer.

Ceilalți nominalizați au fost Willem Dafoe pentru „Poor Things”, Robert De Niro pentru „Killers of the Flower Moon”, Ryan Gosling pentru „Barbie”, Charles Melton pentru „May December” și Mark Ruffalo pentru „Poor Things”. La categoria Cel mai bun regizor, câștigătorul a fost Christopher Nolan pentru Oppenheimer.

Ceilalți nominalizați au fost Bradley Cooper pentru Maestro, Greta Gerwig pentru Barbie, Yorgos Lanthimos pentru Poor Things și Martin Scorsese pentru Killers of the Flower Moon. Pentru cel mai bun scenariu, câștigătorul a fost Justine Triet și Arthur Harari pentru Anatomy of a Fall. Celelalte scenarii nominalizate au fost:

Barbie de Greta Gerwig și Noah Baumbach, Poor Things de Tony McNamara, Oppenheimer de Christopher Nolan, Killers of the Flower Moon de Eric Roth și Martin Scorsese și Past Lives de Celine Song. La categoria Cel mai bun cântec original, câștigător a fost „What Was I Made For?” din Barbie, interpretat de Billie Eilish și Finneas O’Connell.

Printre alte melodii nominalizate se numără „Addicted to Romance” de Bruce Springsteen din „She Came to Me”, „Dance the Night” de Mark Ronson, Andrew Wyatt, Dua Lipa și Caroline Ailin din „Barbie”, „I’m Just Ken” de Mark Ronson și Andrew Wyatt din „Barbie”, „Peaches” de Jack Black, Aaron Horvath, Michael Jelenic, Eric Osmond și John Spiker din „The Super Mario Bros.

Movie” și „Road to Freedom” de Lenny Kravitz din „Rustin”. Și, în sfârșit, la categoria Cea mai bună animație, câștigătorul a fost The Boy and The Heron. Celelalte animații nominalizate au fost Elemental, Spider-Man: Across the Spider-Verse, The Super Mario Bros. Movie, Suzume și Wish.

Acestea au fost cele mai importante momente și câștigătorii de la gala de premiere.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu