O bună protecție solară cu agenți puternici de blocare a razelor UVA și UVB vă poate proteja împotriva arsurilor solare, poate reduce apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire și poate scădea riscul de cancer de piele, după cum afirmă Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA). În Statele Unite, peste cinci milioane de cazuri noi de cancer de piele non-melanom sunt diagnosticate anual, informează Skin Cancer Foundation.
Academia Americană de Dermatologie (AAD) recomandă folosirea unei creme de protecție solară cu spectru larg și rezistentă la apă, cu un SPF de 30 sau mai mare, și sfătuiește împotriva expunerii prelungite la soare între orele 11.00 și 17.00.
Dr. Sandy Skotnick, dermatolog și director fondator al Bay Dermatology Center din Toronto, sugerează să se opteze pentru o cremă de protecție solară minerală care să conțină zinc și titan pentru utilizarea zilnică.
Cremele de protecție solară minerale, numite și creme de protecție solară fizice, oferă protecție pielii împotriva razelor solare și sunt, de obicei, mai puțin iritante și mai hidratante în comparație cu cremele de protecție solară chimice.
Cremele de protecție solară chimice acționează prin absorbția razelor și transformarea lor în căldură în interiorul corpului, după cum menționează Piedmont Healthcare. Consecința principală a nefolosirii cremei de protecție solară este cancerul de piele, deși importanța acesteia se extinde dincolo de acest aspect.
Arsurile solare dăunează celulelor pielii și vaselor de sânge, ducând la îmbătrânirea prematură, la creșterea ridurilor și la deshidratarea pielii, după cum subliniază Clinica Cleveland.