Gwyneth Paltrow a declarat ca a intrat la perimenopauza: „Simptomele sunt ca un roller coaster”

Actrița Gwyneth Paltrow a vorbit recent despre schimbările care au loc în cultura noastră în ceea ce privește menopauza. Ea a lăudat faptul că femeile sunt acum mai vocale în legătură cu experiențele lor, ceea ce nu era cazul în generația mamei sale.

La vârsta de 51 de ani, Paltrow se află în mijlocul perimenopauzei, faza de tranziție spre menopauză care poate dura mai mulți ani. În această perioadă au loc fluctuații hormonale, iar femeile pot avea o serie de simptome precum bufeuri, transpirații nocturne, uscăciune vaginală, insomnie și menstruații neregulate.

Menopauza în sine este definită ca fiind douăsprezece luni consecutive fără menstruație. Paltrow a împărtășit că ea personal experimentează roller coaster-ul de simptome asociate cu perimenopauza. Ea a subliniat importanța ca fiecare femeie să găsească cea mai bună soluție pentru ea însăși.

În cazul ei, s-a concentrat pe îmbunătățirea sănătății intestinale și hepatice pentru a ajuta la eliminarea excesului de hormoni din corpul ei și pentru a atenua simptomele. Actrița a descoperit aceste schimbări în corpul ei la vârsta de 45 de ani.

Cu toate acestea, deoarece menopauza nu este încă discutată pe scară largă, Paltrow s-a simțit confuză și nu era sigură dacă ceea ce experimenta era normal. Ea și-ar fi dorit să aibă pe cineva căruia să-i ceară îndrumare în acea perioadă.

Abia mai târziu și-a dat seama că prietenele ei treceau prin experiențe similare, dar nici ele nu știau că au legătură cu menopauza. Paltrow crede că discuția deschisă despre menopauză este crucială pentru a ajuta femeile să își gestioneze simptomele și să înțeleagă că este o fază naturală și normală.

Paltrow și-a exprimat recunoștința pentru creșterea dialogului în jurul menopauzei. Ea a evidențiat diferitele opțiuni disponibile în prezent, cum ar fi terapia hormonală bioidentică și suplimentele nutritive.

Ea a subliniat importanța destigmatizării menopauzei, întrucât aceasta era considerată un subiect rușinos, ceva ce femeile sufereau în tăcere. Paltrow se simte eliberată de acest nou capitol din viața ei și este bucuroasă să vadă că apare o comunitate de sprijin pentru femeile care trec prin aceeași experiență.

Ea a menționat, de asemenea, existența unor platforme precum Evernow, Midi Health și Stripes, de Naomi Watts, care au fost create pentru a sprijini femeile în această fază.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu