Întoarcerea din vacanță: Cum vă organizați treburile casnice și curățenia pentru un început de an fără stres?

Pentru a evita să vă simțiți copleșiți de treburile casnice, este esențial să adoptați o metodă eficientă.

Aerisiți casa imediat ce vă întoarceți

După o absență de mai multe săptămâni, este posibil ca locuința dumneavoastră să miroasă a mucegai. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți imediat ce ajungeți este să deschideți obloanele și ferestrele din toate camerele. Lăsați aerul să circule timp de câteva ore pentru a reînnoi atmosfera și a scăpa de orice miros neplăcut. De asemenea, ar trebui să profitați de această ocazie pentru a aerisi cele mai umede încăperi, cum ar fi baia, pentru a preveni apariția mucegaiului.

Faceți un inventar înainte de a vă despacheta bunurile

Înainte de a începe să vă despachetați lucrurile de vacanță, uitați-vă prin casă și puneți deoparte tot ceea ce nu a fost pus deoparte înainte de plecare. Faceți un bilanț al stării fiecărei încăperi și identificați sarcinile prioritare. Acest lucru vă va permite să vă planificați eficient treburile casnice și să vă asigurați că nu uitați nimic.

Adună-ți rufele murdare și organizează-le

Pentru a evita să fiți copleșit de rufele murdare la întoarcere, puneți toate rufele familiei într-o geantă sau valiză specială. Odată ce vă întoarceți din vacanță, tot ce trebuie să faceți este să goliți punga în mașina de spălat. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu puneți mașinile de spălat una după alta fără să le întindeți mai întâi. Porniți prima mașină și atârnați-o, apoi, odată ce hainele sunt uscate, porniți-o pe a doua și așa mai departe. Astfel, uscarea și călcarea vor fi mai ușoare.

Goliți și aranjați valizele

Acum că ați separat rufele murdare, tot ce rămâne de făcut este să vă ocupați de hainele curate. Goliți valizele și puneți hainele deoparte în dulapuri sau în comode. Profitați de această ocazie pentru a vă sorta și organiza hainele pentru sezonul următor. Acest lucru vă va economisi timp la următoarea ieșire și vă va păstra casa ordonată.

Curățați-vă și organizați-vă frigiderul

Când vă întoarceți din vacanță, frigiderul este de obicei gol. Profitați de această ocazie pentru a-l curăța temeinic înainte de a-l umple din nou. Aruncați alimentele expirate și curățați rafturile și rafturile frigorifice cu un burete curat și un produs adecvat. Odată ce frigiderul este curat, reorganizați alimentele într-un mod logic pentru a le face mai ușor de accesat și pentru a evita risipa.

O curățenie în toată casa

Praful s-a acumulat în timp ce ați fost plecat. Pentru a remedia acest lucru, ștergeți toată mobila cu o cârpă umedă. Folosiți un aspirator pentru a îndepărta praful de pe covoare, mochete și canapele. Curățați și toate camerele, acordând o atenție deosebită podelelor care nu au fost curățate înainte de a pleca. Adoptând o rutină zilnică de curățenie, vă veți păstra casa curată și primitoare pe tot parcursul anului.

Dezinfectați chiuvetele și canalele de scurgere

Chiuvetele și canalele de scurgere pot fi terenuri de reproducere a bacteriilor și a mirosurilor neplăcute, în special vara. Înainte de a pleca în vacanță, nu uitați să vă dezinfectați chiuvetele folosind oțet alb sau suc de lămâie. Turnați o cană în chiuvetă și lăsați-o timp de 30 de minute înainte de a o clăti cu apă caldă. Acest truc simplu va ajuta la prevenirea apariției insectelor și vă va menține bucătăria curată și igienică.

Schimbați cearceafurile și prosoapele

Înainte de a pleca în vacanță, nu uitați să vă schimbați cearșafurile și prosoapele. Cearșafurile și prosoapele pot acumula în timp bacterii, transpirație și piele moartă. Schimbându-le în mod regulat, veți preveni proliferarea bacteriilor și vă veți bucura de lenjerie proaspătă și curată când vă întoarceți din vacanță. Dacă este posibil, uscați-vă prosoapele și cearșafurile la soare pentru a beneficia de proprietățile dezinfectante naturale ale acestuia.

Deconectați-vă dispozitivele electronice

Înainte de a pleca în vacanță, nu uitați să vă deconectați dispozitivele electronice pentru a economisi energie și a reduce factura de electricitate. Chiar și în modul standby, aceste dispozitive consumă energie în mod inutil. Deconectându-le, contribuiți la protejarea mediului și la economisirea de bani. Nu uitați să verificați dacă toate întrerupătoarele sunt închise înainte de a pleca.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu