Jane Seymour, despre cum s-a simtit imbatranind ca femeie: „Vreau doar sa fiu respectata si auzita”

Jane Seymour, o actriță renumită, cunoscută pentru rolurile sale în filme precum James Bond și în seriale de televiziune apreciate, a primit premii prestigioase, precum două Globuri de Aur și un Emmy. Recent, ea și-a împărtășit sentimentele de a fi trecută cu vederea și neauzită de societate, în ciuda faimei și a realizărilor sale.

Participând la o discuție găzduită de actrița Tina Lifford, în cadrul campaniei Speak Up in BE, organizată de Insmed, o companie biofarmaceutică, Seymour a subliniat problema femeilor care nu sunt luate în seamă pe măsură ce îmbătrânesc, ceea ce duce la ignorarea de către medici a problemelor lor de sănătate.

Ea a exprimat cum multe femei, inclusiv ea însăși, se simt invizibile și neauzite pe măsură ce îmbătrânesc, ceea ce are un impact asupra interacțiunilor lor în viața de zi cu zi.

Împărtășind experiențe personale, Seymour a amintit cazuri în care s-a simțit marginalizată, în special atunci când a cerut ajutor pentru sarcinile casnice și chiar în timpul consultațiilor medicale.

Ea a subliniat importanța de a se apăra pe sine și de a milita pentru o îngrijire și o atenție corespunzătoare din partea furnizorilor de servicii medicale. Sfătuind femeile să fie proactive în ceea ce privește asistența medicală, Seymour le-a încurajat să vină pregătite cu întrebări și să își afirme dreptul de a fi respectate și ascultate.

În vârstă de 73 de ani, Seymour sfidează stereotipurile legate de vârstă și face apel la o schimbare a percepției societății cu privire la femeile în vârstă. Ea pledează pentru ca femeile să își îmbrățișeze înțelepciunea și vocea, respingând ideea că îmbătrânirea le diminuează valoarea sau relevanța.

Prin reflecțiile sale sincere, Seymour își propune să le dea femeilor posibilitatea de a redefini îmbătrânirea ca pe o etapă a vieții care întruchipează experiența și intuiția, mai degrabă decât ca pe o scuză pentru respingere sau neglijare.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu