Katy Perry, Billie Eilish, Miranda Lambert si alti artisti consacrati semneaza o petitie impotriva muzicii generate cu ajutorul inteligentei artificiale

Artists Rights Alliance a inițiat o petiție împotriva utilizării inteligenței artificiale în crearea de muzică, la care au participat mai mulți artiști cunoscuți, precum Katy Perry, Billie Eilish, J Balvin și alții. Preocuparea este că muzica generată de inteligența artificială ar putea diminua originalitatea și creativitatea în industrie.

Petiția îndeamnă dezvoltatorii de inteligență artificială, companiile de tehnologie și platformele de muzică digitală să se abțină de la utilizarea inteligenței artificiale pentru a încălca drepturile artiștilor umani.

În timp ce unii consideră că AI are potențialul de a spori creativitatea și de a oferi noi experiențe muzicale, alții susțin că utilizarea sa abuzivă ar putea dăuna artiștilor, compozitorilor și muzicienilor. Există temeri că bazându-se pe IA ar putea omogeniza stilurile muzicale, reducând diversitatea și inovația în muzică.

Dezbaterea privind rolul AI în crearea muzicii este multiplă, implicând considerente legate de creativitate, corectitudine, responsabilitate și relevanță. Pe de o parte, oamenii apreciază atingerea umană în crearea muzicii, subliniind conexiunea emoțională pe care o aduce.

Pe de altă parte, susținătorii AI în muzică subliniază potențialul acesteia de a explora noi sunete, de a compune coloane sonore și de a genera efecte pentru proiecte media precum filmele și jocurile video. Poziția pe care o adoptă cineva în această problemă reflectă adesea experiențele și valorile personale.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu