Medicii cardiologi au dezvaluit 7 metode prin care sa-ti pastrezi inima tanara

Cardiologii spun că vă puteți face inima mai tânără și mai sănătoasă dacă faceți unele schimbări în stilul de viață, la orice vârstă. Utilizând Calculatorul vârstei inimii de la Departamentul de Sănătate din New York City, vă puteți evalua riscul de boli de inimă.

Dacă vârsta inimii este mai mare decât vârsta dumneavoastră reală, înseamnă că aveți un risc mai mare. Pentru a vă păstra inima tânără și sănătoasă, cardiologii recomandă câteva metode cheie. Este important să vă mențineți nivelul scăzut al colesterolului lipoproteic cu densitate scăzută (LDL), mai ales dacă aveți un risc mai mare de boli de inimă.

Asociația Americană a Inimii sugerează să faceți cel puțin 150 de minute de exerciții fizice pe săptămână pentru a reduce tensiunea arterială, pentru a îmbunătăți nivelul colesterolului și pentru a menține o greutate sănătoasă. Stresul cronic poate duce la hipertensiune arterială, crescând riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Activități precum exercițiile fizice, meditația și exercițiile de respirație pot ajuta la reducerea nivelului de stres. O dietă bogată în pește gras, nuci, leguminoase, fructe și legume este benefică pentru sănătatea inimii. Este important, de asemenea, să consumați suficiente fibre, acizi grași omega-3 și antioxidanți.

Evitați fumatul și vapatul, deoarece acestea pot dăuna sănătății inimii prin constricția vaselor de sânge, provocând inflamații și afectând tensiunea arterială și ritmul cardiac. Obținerea unui somn suficient poate reduce riscul de obezitate și de hipertensiune arterială, care sunt factori de risc pentru bolile de inimă.

Ignorarea istoricului medical, în special a istoricului familial, vă poate expune la un risc mai mare de probleme cardiace. Dacă aveți un istoric familial de boli de inimă, este esențial să luați măsuri preventive, cum ar fi consultarea unui cardiolog pentru un screening timpuriu.

Este esențial să aveți grijă de inima dumneavoastră, urmând aceste recomandări pentru a o menține sănătoasă și puternică.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu