Metoda simpla care face painea, cartofii si pastele mai sanatoase pentru sanatatea intestinala, potrivit unui nutritionist

Un nutriționist a împărtășit un mod simplu de a îmbunătăți sănătatea intestinelor într-un videoclip TikTok. Trucul constă în a mânca resturile de carbohidrați, cum ar fi pastele, orezul, pâinea sau cartofii a doua zi, deoarece acestea pot aduce beneficii microbiomului intestinal.

Acest lucru se datorează unui proces numit retrogradare, în care carbohidrații încălziți se răcesc și devin mai rezistenți la digestie, cunoscut sub numele de amidon rezistent.

Aceste amidonuri rezistente sunt mai greu de digerat în intestinul subțire, ajungând în intestinul gros pentru a hrăni probioticele benefice și pentru a reduce sarcina glicemică. Această creștere mai lentă a nivelului de zahăr din sânge poate fi utilă pentru pierderea în greutate și pentru sănătatea digestivă generală.

O sănătate intestinală bună este legată de un risc mai mic de depresie, de o imunitate îmbunătățită și de reducerea inflamației. Congelarea, decongelarea și prăjirea pâinii pot oferi, de asemenea, beneficii similare. În plus, ovăzul, legumele și bananele verzi sunt alte surse de amidon rezistent.

Mâncărurile cu amidon rămase ar trebui să fie refrigerate imediat și nu reîncălzite de mai multe ori pentru rezultate optime.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu