O bautura ieftina te ajuta sa-ti imbunatatesti memoria si sa scapi de ceata mentala

Există multe opțiuni alimentare care sunt bune pentru creierul tău și care pot fi ușor adăugate la mesele tale zilnice. Dar știai că anumite băuturi pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra funcțiilor tale cognitive? Potrivit Lisei Richards, nutriționist și creatoare a Dietei Candida, o astfel de băutură este ceaiul verde.

Ceaiul verde este cunoscut pentru aroma sa fierbinte și gustoasă, dar are mai mult de oferit decât atât. A fost lăudat pentru potențialul său de a îmbunătăți memoria și de a reduce ceața cerebrală. Richards explică faptul că acest lucru se datorează amestecului unic de compuși benefici care se găsesc în ceaiul verde.

Una dintre substanțele din ceaiul verde are efecte neuroprotectoare, ceea ce înseamnă că poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor creierului. În plus, cofeina din ceaiul verde poate crește vigilența și concentrarea, ceea ce favorizează o mai bună funcționare cognitivă.

Ceea ce diferențiază ceaiul verde de alte băuturi cu cofeină, precum cafeaua, este conținutul său de L-teanină. Acest aminoacid ajută la echilibrarea sporului de energie dat de cofeină cu o stare de calm și concentrare. Ca urmare, nu induce senzații de agitație sau nervozitate.

Ceaiul verde este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care pot proteja celulele creierului de stresul oxidativ și pot susține funcția cognitivă. Polifenolii din ceaiul verde au potențialul de a stimula creșterea de noi neuroni și de a-i susține pe cei existenți.

În plus, îmbunătățirea fluxului sanguin către creier poate îmbunătăți memoria și performanța cognitivă. Pentru a prepara o ceașcă de ceai verde, adăugați aproximativ o linguriță de frunze uscate de ceai verde la o ceașcă de apă fierbinte.

Temperatura ideală este în jur de 80-85°C, deoarece apa prea fierbinte poate cauza pierderea substanțelor benefice. Lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 2-3 minute, deoarece dacă îl lăsați mai mult timp îi poate da un gust amar. Dacă doriți, puteți adăuga miere sau lămâie pentru a spori aroma.

Încorporarea ceaiului verde în rutina zilnică împreună cu activități care stimulează creierul, cum ar fi cititul, rezolvarea de puzzle-uri sau memorarea de texte, poate contribui la îmbunătățirea sănătății cognitive. Așadar, de ce să nu savurați astăzi o ceașcă de ceai verde și să vă stimulați creierul?

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu