O femeie moare din cauza constipației, în urma unei malpraxis medicale

O anchetă a stabilit că moartea lui Sally Lewis, o britanică în vârstă de 55 de ani care și-a pierdut viața după ce a suferit de constipație de lungă durată, s-a datorat neglijenței medicale. Mai exact, medicii legiști care au lucrat la acest caz au concluzionat că pacientei nu i s-a administrat un medicament cheie timp de nouă luni.

Lipsa unui medicament cheie timp de nouă luni

Acest lucru este relatat de ziarul britanic BBC, care explică faptul că Lewis suferea de tulburări de învățare și că personalul medical care a tratat-o era conștient de problemele sale de constipație pe termen lung, pentru care i s-au prescris, de fapt, până la trei tipuri diferite de laxative. Cu toate acestea, nu au fost ținute înregistrări corespunzătoare, iar timp de nouă luni nu i s-a furnizat unul dintre medicamentele prescrise. Lipsa acestui tratament a dus la complicații care, în cele din urmă, s-au dovedit a fi fatale.

Mai precis, Lewis a suferit o impactare fecală în intestinul gros, care a dus la obstrucție, septicemie (infecție generalizată) și, în cele din urmă, la decesul acestuia la 27 octombrie 2017.

Ca răspuns la investigație, directorul executiv al furnizorului de servicii medicale al lui Lewis, Dimensions UK, și-a cerut scuze în mod public și a recunoscut că îngrijirea oferită nu a fost suficientă. În mod similar, ea a declarat că, de la eveniment, firma a făcut îmbunătățiri interne și externe pentru „a reduce riscul ca acest lucru să se mai întâmple cuiva”.

Familia lui Lewis, care susține că moartea ei ar fi fost „complet evitabilă”, a reamintit că pacienta „iubea muzica și dansul” și a subliniat că „avea relații puternice cu familia ei, deși acestea erau în mare parte non-verbale”.

Lewis suferea de tulburări de învățare ca urmare a unei icteruri de care a suferit în copilărie. Ca urmare, și-a trăit întreaga viață de adult într-un centru specializat.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu