Oamenii de stiinta si bucatarii au creat o prajitura care sustine sanatatea creierului

Un cofetar a lucrat cu oamenii de știință pentru a dezvolta o prăjitură care poate avea efecte pozitive asupra creierului. Prăjitura conține ingrediente folosite în mod obișnuit în salate, precum spanac, turmeric, dovleac și sfeclă roșie, alături de ulei de măsline și scorțișoară, și se numește „prăjitura de neuitat”.

Deși nu au existat studii oficiale care să confirme beneficiile prăjiturii pentru stimularea creierului, experții de la Universitatea New South Wales din Australia cred că ingredientele folosite în prăjitură sunt legate de îmbunătățirea fluxului sanguin și a aprovizionării cu oxigen a creierului.

Această inițiativă urmărește să abordeze problema din ce în ce mai mare a declinului cognitiv în rândul adulților în vârstă din Australia. Sfecla roșie este cunoscută pentru îmbunătățirea circulației sângelui și protejarea rețelei neuronale, în timp ce uleiul de măsline ar putea contribui la scăderea markerilor pentru boala Alzheimer.

Mierea are proprietăți antiinflamatorii, iar afinele pot spori alimentarea cu oxigen a organelor vitale. Specialistul în nutriție și sănătate Johannes le Coutre subliniază impactul semnificativ pe care moleculele alimentare îl pot avea asupra menținerii unei bune stări de sănătate.

El subliniază importanța dietei în prevenirea și tratarea declinului cognitiv. Dr. Kaarin Anstey recomandă menținerea unei diete sănătoase pe tot parcursul vieții pentru o sănătate optimă a creierului. Cu toate acestea, este posibil ca dieta singură să nu facă minuni pentru cei care prezintă deja semne de declin cognitiv.

Studiile care asociază dietele sănătoase cu un risc redus de demență s-au concentrat pe obiceiurile alimentare pe termen lung. În ciuda provocărilor, patiserul a reușit să dezvolte cu succes o rețetă de prăjitură sănătoasă pentru creier, cu un amestec armonios de arome și ingrediente.

Rețeta a fost creată în parteneriat cu Meals on Wheels, o organizație non-profit care oferă mese gratuite persoanelor în vârstă și vulnerabile. Donatorii asociației primesc rețeta de prăjitură sănătoasă pentru creier.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu