Obiceiul saptamanal care poate imbunatati orice relatie, potrivit unui terapeut de cuplu

Sara Nasserzadeh, psiholog, terapeut de cuplu și sociolog, subliniază că un aspect adesea neglijat în relații este împărțirea sarcinilor și responsabilităților zilnice între parteneri pentru a asigura o viață de familie fără probleme.

Pentru a aborda această problemă, Nasserzadeh sugerează o discuție săptămânală și o planificare eficientă a acestor sarcini pentru a îmbunătăți orice relație. Potrivit lui Nasserzadeh, conflictele apar adesea din cauza percepțiilor diferite privind corectitudinea și egalitatea în împărțirea treburilor casnice.

Ea recomandă să-și facă un obicei regulat din a avea o întâlnire săptămânală în care ambii parteneri să discute și să planifice sarcinile care trebuie îndeplinite pentru săptămâna următoare. Unele cupluri chiar se referă la acest lucru ca la o „întâlnire de echipă” și implică copiii în discuție, dacă aceștia sunt suficient de mari.

Fiecare sarcină, oricât de mică ar fi, ar trebui să fie inclusă în discuție – de la cumpărături până la plata facturilor. Este esențial să fiți realiști în ceea ce privește disponibilitatea și resursele fiecărei persoane, precum și să anticipați evenimentele neașteptate care pot apărea în timpul săptămânii, cum ar fi îmbolnăvirea unui copil.

Pe lângă alocarea responsabilităților, aceste întâlniri săptămânale reprezintă o oportunitate de a aborda orice sarcini pe care niciunul dintre parteneri nu le face cu plăcere.

Acestea sunt denumite de Nasserzadeh „puncte nevralgice”, iar ea sfătuiește să se negocieze și să se găsească soluții alternative pentru a asigura o distribuție echitabilă a treburilor. Menținerea unui calendar sau a unei liste online comune poate ajuta la urmărirea responsabilităților și poate asigura vizibilitatea pentru ambii parteneri.

Folosirea unui sistem de coduri de culori pentru sarcini poate face diferența între sarcinile esențiale și cele flexibile, permițând o mai bună coordonare. O comunicare clară și timpurie cu privire la ceea ce fiecare partener poate și nu poate să se angajeze este crucială pentru a evita dezamăgirile sau resentimentele.

Este important să respectați angajamentele asumate în timpul acestor discuții pentru a crea încredere și fiabilitate în relație, deoarece nerespectarea promisiunilor poate afecta fundamentul încrederii dintre parteneri.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu