Obiceiul zilnic care iti va imbunatati radical relatiile cu cei din jur

În cartea lui Stephen Covey, „Cele 7 obiceiuri ale oamenilor foarte eficienți”, acesta explică de ce multe relații eșuează. Potrivit lui Covey, ne concentrăm adesea pe schimbarea acțiunilor și atitudinilor noastre de suprafață, în loc să abordăm modul în care percepem și înțelegem relația în sine.

În loc să ne ocupăm de cauzele profunde, avem tendința de a aborda doar efectele superficiale.

De exemplu, este posibil să spunem lucruri frumoase fără a comunica cu adevărat, să le oferim cadouri copiilor noștri ca substitut pentru o atenție autentică sau să căutăm soluții rapide și să ne luăm angajamente goale, fără a recunoaște că relațiile de succes necesită dragoste și îngrijire consecventă.

Există mai multe motive pentru care cădem în acest tipar. Uneori, evităm să ne confruntăm cu emoțiile dificile sau să ne exprimăm pe deplin pentru că poate fi inconfortabil. În plus, investiția de timp și efort în menținerea relațiilor poate părea nepractică atunci când suntem ocupați cu alte responsabilități.

Cu toate acestea, cel mai frecvent motiv este că mulți dintre noi pur și simplu nu știu cum să întrețină eficient relațiile. O soluție simplă este să începem să scriem. Nu mă refer la trimiterea de mesaje pe WhatsApp, ci la scrierea unor scrisori lungi către persoanele pe care le iubești, în care să le exprimi tot ceea ce simți pentru ele.

Nu trebuie neapărat să împărtășiți aceste scrisori cu ei, cel puțin nu la început. Actul de a scrie poate fi extrem de benefic pentru tine. Îți permite să te adâncești în emoțiile tale și să ai o experiență nouă și introspectivă. Nu sunteți sigur de unde să începeți?

Începeți prin a scrie despre o experiență recentă pe care ați avut-o cu un prieten. Nu vă judecați și nu vă gândiți prea mult – lăsați cuvintele să curgă pe hârtie în mod natural. Luați gândurile și ideile care vă rotesc în minte și transformați-le într-o poveste, o listă, o poezie sau orice formă de scris care vi se potrivește cel mai bine.

De asemenea, puteți folosi un instrument precum Agenda 2024 pentru relații autentice și conectare cu sine, care este un jurnal care oferă provocări zilnice, exerciții de dezvoltare personală și îndemnuri pentru a vă ajuta să scrieți cu regularitate despre gândurile și sentimentele dumneavoastră.

Acest obicei al scrierii emoționale va avea un mare impact asupra tuturor relațiilor tale. Vă va împiedica să le tratați cu superficialitate și vă va schimba treptat atitudinea generală. Ca în orice lucru în viață, să știi unde vrei să ajungi este jumătate din bătălia pentru a ajunge acolo.

Mulți dintre noi aspiră să aibă relații puternice cu toată lumea, dar interacțiunile noastre zilnice contrazic adesea acest obiectiv din cauza egoismului și a abilităților noastre slabe de rezolvare a conflictelor.

Scriind în jurnal în fiecare zi, veți dobândi o nouă perspectivă asupra relațiilor cu cei din jur și veți deveni mai bine echipat pentru a le parcurge cu autenticitate și autocunoaștere.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu