Oprah Winfrey spune ca a fost „invinovatita si rusinata” pentru greutatea ei timp de 25 de ani: „A fost un sport national sa se rada pe seama mea”

Vedeta de televiziune Oprah Winfrey, care va împlini 70 de ani în ianuarie, a vorbit recent despre anii de umilință corporală pe care i-a îndurat în timpul carierei sale.

Într-un interviu acordat revistei People, Winfrey a dezvăluit că a fost constant criticată și ironizată pentru greutatea ei fluctuantă, mai ales în timp ce emisiunea ei era difuzată. Ea a descris acest lucru ca pe un sport național, oamenii făcând constant glume și comentarii jignitoare despre ea.

Un incident special care a rănit-o profund pe Winfrey a fost atunci când a atras atenția criticului de modă, domnul Blackwell, la începutul carierei sale. Ea a recunoscut că a acceptat criticile și că s-a simțit tristă și rușinată, dar nu a crezut niciodată că are dreptul să fie supărată. Ea a internalizat rușinea și a crezut că a fost vina ei.

Cu toate acestea, totul s-a schimbat pentru Winfrey în luna iulie a acestui an. În timp ce filma o discuție pentru Oprah Daily’s Life You Want, ea a avut o realizare semnificativă împreună cu publicul.

Ea a descoperit că s-a învinovățit în toți acești ani pentru problemele ei de greutate, când de fapt era rezultatul unei predispoziții genetice, ceva ce nu putea controla. Winfrey a ajuns să înțeleagă că obezitatea este o boală și nu o simplă chestiune de voință. Acesta a fost un moment de revelație pentru ea.

După ce a găsit informații susținute de știință, Winfrey s-a eliberat de rușinea pe care o purta de atâta timp. Ea și-a consultat medicul, care i-a prescris medicamente pentru controlul greutății. Winfrey folosește acum aceste medicamente atunci când simte nevoia, ca un instrument care să o ajute să-și gestioneze greutatea.

Ea a ales să nu dezvăluie numele medicamentelor pe care le ia. Pentru Winfrey, descoperirea unei rețete aprobate de medic pentru a-și controla greutatea și a-și menține sănătatea a fost ca o ușurare și un cadou. Ea nu mai vede acest lucru ca pe ceva ce trebuie ascuns sau ridiculizat.

Winfrey își dă seama că se autodepășea în mod inutil, alături de criticile pe care le primea din partea celorlalți.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu