Otetul de mere te poate ajuta sa slabesti intre 6 si 8 kg in trei luni, potrivit unui nou studiu

Un studiu publicat în revista BMJ a arătat că consumul unei linguri de oțet de mere diluat în apă în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, ar putea duce la o pierdere semnificativă în greutate.

Această metodă s-a dovedit a fi mai eficientă decât utilizarea injecțiilor Ozempic, un medicament pentru diabet folosit uneori de celebrități pentru pierderea în greutate. Cercetarea a inclus 30 de participanți obezi sau supraponderali cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani din Liban.

Aceștia au consumat zilnic cantități diferite de oțet timp de trei luni. Cei care au avut cea mai mare doză au pierdut în medie opt kilograme și au observat îmbunătățiri ale indicelui de masă corporală și ale circumferinței taliei.

În plus, au înregistrat niveluri mai scăzute de glucoză în sânge, trigliceride și colesterol, importante pentru sănătatea metabolică. Participanții nu și-au schimbat dietele sau rutinele de exerciții fizice. Conducătorul studiului, Rony Abou-Khalil, a adoptat rutina zilnică a oțetului după ce a fost martor la aceste beneficii.

Cu toate acestea, unii experți avertizează împotriva aprobării depline a acestui studiu din cauza problemelor metodologice și a lipsei de detalii privind obiceiurile alimentare generale ale participanților. Oțetul de mere este obținut prin fermentarea sucului de mere în acid acetic.

Cercetările efectuate pe animale sugerează că acidul acetic poate ajuta la pierderea în greutate prin reducerea foamei și creșterea cheltuielilor energetice.

Biochimistul Jessie Inchauspe, de pe Instagram, pledează pentru consumul zilnic de oțet, explicând că acidul acetic poate încetini eliberarea glucozei în sânge, prevenind vârfurile bruște care contribuie la creșterea în greutate.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu