Persoanele cu ochi verzi sunt mai predispuse la aceste probleme de sanatate. Explicatiile oftalmologului

Ochii verzi sunt speciali deoarece au mai puțin pigment întunecat numit melanină în iris, în comparație cu ochii albaștri sau căprui. Deși poate părea o diferență mică, aceasta poate afecta, de fapt, sănătatea ochilor. Persoanele cu ochi verzi pot fi mai susceptibile la anumite probleme și boli oculare.

O afecțiune gravă de care persoanele cu ochii verzi ar trebui să fie conștiente este melanomul, o formă periculoasă de cancer care se poate răspândi în alte părți ale corpului. Dr. John T. Lind, oftalmolog, explică faptul că persoanele cu ochi albaștri și verzi prezintă un risc mai mare de a dezvolta și cancer de piele.

Deși experții nu sunt siguri ce cauzează melanomul ocular, faptul de a avea ochii și pielea de culoare deschisă sunt considerați factori de risc. O altă afecțiune care poate să apară mai frecvent la persoanele cu ochi verzi și luminoși este degenerescența maculară. Această boală afectează retina și poate duce la o pierdere a vederii centrale.

În unele cazuri, persoanele cu ochi verzi pot avea o afecțiune numită heterocromie, în care fiecare iris poate avea culori diferite. Acest lucru poate fi cauzat de diverși factori, cum ar fi traumatisme, alte afecțiuni oculare sau o afecțiune neurologică numită sindromul Horner. Dacă aveți ochii verzi, este important să aveți grijă sporită de ei.

De asemenea, este important și pentru persoanele cu ochi albaștri, mov sau galbeni. Dr. Lind recomandă să purtați ochelari de soare care protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB și care au lentile anti-reflexive și polarizate. Examinările regulate ale ochilor sunt, de asemenea, esențiale pentru a depista orice potențiale probleme.

Dacă observați schimbări în culoarea ochilor sau dacă nuanța de verde se estompează, este important să consultați imediat un medic. Dr. Lind subliniază importanța menținerii unei diete echilibrate și sănătoase, precum și a evitării alcoolului și tutunului. Acest lucru nu este bun doar pentru ochi, ci și pentru sănătatea generală.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu