Pierderea în greutate: diminețile sunt cel mai bun moment pentru a face exerciții fizice

Exercițiul fizic este un element cheie în atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase. Mulți oameni se întreabă când este cel mai bun moment pentru a face exerciții fizice pentru a maximiza beneficiile în ceea ce privește pierderea în greutate. Potrivit mai multor studii științifice, exercițiile fizice dimineața pot fi deosebit de eficiente în atingerea acestui obiectiv. Iată care sunt motivele pentru care exercițiile fizice de dimineață pot favoriza pierderea în greutate, diferitele tipuri de exerciții fizice recomandate și câteva sfaturi practice pentru a încorpora acest obicei în rutina zilnică.

Beneficiile exercițiilor de dimineață pentru pierderea în greutate

Ardeți mai multe calorii pe tot parcursul zilei: Făcând exerciții fizice dimineața puteți ajuta la creșterea arderii de calorii pe tot parcursul zilei. Atunci când faceți exerciții fizice, rata metabolică bazală crește temporar, ceea ce înseamnă că ardeți mai multe calorii, chiar și în repaus. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Physiology, exercițiile fizice de dimineață pot duce la o creștere mai mare a cheltuielilor energetice decât exercițiile fizice efectuate în alte momente ale zilei. Acest lucru poate fi deosebit de benefic dacă sunteți în căutarea unei pierderi de greutate de durată. Controlați-vă pofta de mâncare și poftele: Exercițiile fizice de dimineață vă pot ajuta, de asemenea, să vă controlați pofta de mâncare pe tot parcursul zilei. Atunci când faceți exerciții fizice, corpul dumneavoastră eliberează endorfine, hormoni care vă dau o senzație de bunăstare și satisfacție. Acest lucru poate reduce pofta de alimente bogate în calorii. Mai mult, exercițiile fizice pot regla, de asemenea, hormonii foamei, cum ar fi grelina, care este responsabilă de senzația de foame. Prin reglarea acestor hormoni, este mai puțin probabil să vă răsfățați cu gustări nesănătoase pe parcursul zilei. Stimulează-ți metabolismul: Exercițiile de dimineață îți pot stimula, de asemenea, metabolismul, ceea ce te poate ajuta să pierzi în greutate. Atunci când faceți exerciții fizice, corpul dumneavoastră arde calorii pentru a alimenta mușchii și a menține funcțiile corporale. Această creștere a metabolismului poate dura câteva ore după exercițiu, ceea ce înseamnă că ardeți mai multe calorii chiar și atunci când sunteți în repaus. În plus, exercițiile fizice regulate vă pot crește masa musculară, ceea ce contribuie, de asemenea, la un metabolism mai ridicat pe termen lung.

Cele mai bune tipuri de exerciții de dimineață pentru pierderea în greutate

Acum că am explorat beneficiile exercițiilor fizice de dimineață pentru pierderea în greutate, să vedem care sunt cele mai bune tipuri de exerciții fizice pe care să le încorporați în rutina de dimineață. Antrenamentul cardiovascular: Exercițiul cardiovascular este deosebit de eficient pentru arderea caloriilor și promovarea pierderii în greutate. Acestea vă cresc ritmul cardiac și respirația, ceea ce stimulează metabolismul și vă ajută să ardeți grăsimile. Exercițiile cardiovasculare populare includ alergarea, ciclismul, înotul și dansul. Încercați să dedicați cel puțin 30 de minute în fiecare dimineață antrenamentelor cardiovasculare pentru rezultate optime. Antrenamentul de forță: Antrenamentul de forță este, de asemenea, crucial pentru pierderea în greutate. Atunci când dezvoltați masa musculară, vă creșteți rata metabolică bazală, ceea ce vă ajută să ardeți mai multe calorii, chiar și în repaus. Încorporează exerciții de antrenament de forță, cum ar fi ghemuituri, flotări, fandări și ridicări de greutăți în rutina ta de dimineață. Nu uitați să vă odihniți suficient între antrenamente pentru a permite mușchilor să se recupereze și să se întărească. Antrenamentul în intervale de intensitate ridicată (HIIT): Antrenamentul în intervale de intensitate ridicată (HIIT) este o metodă de antrenament eficientă pentru arderea caloriilor și îmbunătățirea condiției fizice. Acesta alternează între perioade de efort intens și perioade de odihnă activă. Antrenamentele HIIT sunt scurte, dar intense, astfel încât vă puteți maximiza arderea caloriilor într-un timp scurt. Încercați să adăugați sesiuni HIIT de 15-20 de minute la rutina de dimineață pentru rezultate rapide.

Sfaturi pentru ca exercițiile fizice de dimineață să facă parte din rutina ta

Acum că ați înțeles beneficiile exercițiilor fizice de dimineață și tipurile de exerciții fizice recomandate, iată câteva sfaturi practice pentru a încorpora acest obicei în rutina zilnică. Planificați din timp: Împachetați-vă hainele de antrenament cu o seară înainte și stabiliți-vă obiective realiste pentru antrenamentul de dimineață. Găsiți un partener de antrenament: Găsiți pe cineva care vă împărtășește obiectivele de fitness și care vă poate motiva să vă treziți dimineața devreme. Începeți încet: Dacă nu sunteți obișnuită să faceți exerciții fizice dimineața, începeți cu antrenamente scurte și creșteți treptat durata și intensitatea în timp. Creați o rutină: Stabiliți o rutină de dimineață care să includă exerciții fizice. Acest lucru vă va ajuta să vă motivați și să faceți ca exercițiile fizice să facă parte din rutina dvs. zilnică. Fiți flexibil: Dacă nu vă puteți antrena în fiecare zi dimineața, nu vă descurajați. Faceți tot posibilul să găsiți alte momente în timpul zilei pentru a face exerciții fizice.

Exercițiile fizice de dimineață pot fi un mod eficient de a promova pierderea în greutate. Acesta vă poate crește cheltuielile calorice, vă poate controla pofta de mâncare, vă poate stimula metabolismul și poate promova dezvoltarea masei musculare. Prin încorporarea exercițiilor cardiovasculare, a antrenamentelor de forță și a HIIT în rutina de dimineață, puteți maximiza beneficiile în ceea ce privește pierderea în greutate. Nu uitați să vă planificați din timp, să începeți încet, să vă creați o rutină și să fiți flexibil în abordare. Așa că treziți-vă devreme, încălțați-vă pantofii de sport și bucurați-vă de beneficiile exercițiilor fizice de dimineață pentru a vă atinge obiectivele de pierdere în greutate.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu