Principalul lucru pe care sa-l eviti daca vrei sa fii cu adevarat fericita, potrivit unui expert de la Harvard

Potrivit sociologului și cercetătorului Arthur C. Brooks, profesor la Universitatea Harvard, care predă cursuri despre fericire, mulți oameni au o concepție greșită numită „prejudecata destinației”. Aceasta înseamnă că ei cred că vor fi fericiți după ce vor atinge anumite obiective sau realizări.

Câteva exemple de astfel de obiective pot include terminarea facultății, căsătoria, cumpărarea unei case sau obținerea unei promovări. Cu toate acestea, Brooks sugerează că adevărata fericire nu vine din aceste destinații specifice, ci mai degrabă din progresul și creșterea pe care le experimentăm pe parcurs.

Oamenii sunt concepuți să se străduiască în mod continuu să progreseze, ceea ce ne aduce un sentiment de satisfacție. Călătoria către obiectivele noastre este cea care contează cu adevărat, nu doar rezultatul final. Fericirea nu este o destinație, ci o direcție.

Deși circumstanțele externe pot avea un anumit impact asupra fericirii noastre, aceasta vine în principal din interiorul nostru.

Pentru a găsi mai multă satisfacție în viață, Brooks recomandă să tratăm fericirea ca pe un portofoliu de investiții și să ne concentrăm asupra a patru domenii-cheie: credința și filosofia de viață, familia, comunitatea și prietenii și munca cu semnificație personală.

Niciunul dintre acești factori nu ne poate aduce de unul singur fericirea, dar ei se completează reciproc și lucrează împreună în armonie. Pentru a fi cu adevărat fericiți, este important să renunțăm la ideea că fericirea se obține exclusiv prin atingerea unor destinații distincte.

În schimb, ar trebui să îmbrățișăm schimbarea și creșterea și să acordăm prioritate progreselor pe care le facem în aceste domenii ale vieții noastre.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu