R.T.O.: un exercițiu puțin cunoscut care este mai bun decât flotările pentru dezvoltarea mușchilor pectorali

Flexiunile sunt adesea considerate exercițiul de bază pentru a lucra această parte a corpului, dar există și alte exerciții mai puțin cunoscute care pot fi chiar mai eficiente. Un astfel de exercițiu este R.T.O. (sau „Rings Turned Out”), care este o variație a flotărilor efectuate cu inele de gimnastică. În acest articol, vom explica ce este acest exercițiu și de ce este mai bun decât flotările pentru dezvoltarea pectoralilor.

Ce este R.T.O.?

R.T.O. este un exercițiu de culturism efectuat cu inele de gimnastică. Acesta presupune ținerea inelelor într-o poziție de rotație externă și efectuarea de flotări în timp ce se menține această poziție. Ținând inelele în poziția R.T.O., supuneți la mai multă presiune mușchii pectorali, precum și umerii și tricepșii. Exercițiul poate fi efectuat folosind inele de gimnastică, curele de suspensie sau mânere paralele.

Foto Freepik
Foto Freepik

Avantajele R.T.O. față de pompe

Principalul avantaj al R.T.O. față de flotările tradiționale este că permite o mai mare dezvoltare musculară a mușchilor pectorali. Ținând inelele în poziția R.T.O., îți depărtezi mai mult brațele și pui mai multă presiune pe mușchii pectorali. R.T.O. întărește, de asemenea, umerii și tricepșii, ceea ce îl face un exercițiu mai complet decât flotările.

Un alt avantaj al R.T.O. este că este mai puțin traumatizant pentru încheieturi decât flotările tradiționale. De fapt, ținând inelele în loc să puneți mâinile direct pe podea, evitați să puneți o presiune excesivă pe încheieturi, ceea ce poate fi deosebit de benefic pentru persoanele cu probleme la încheieturi sau dureri articulare.

R.T.O. poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stabilității și echilibrului. Prin utilizarea inelelor de gimnastică, vă stabilizați corpul în timp ce efectuați exercițiul, ceea ce poate contribui la întărirea mușchilor stabilizatori și la îmbunătățirea echilibrului. În plus, R.T.O. poate fi folosit pentru a lucra și alte părți ale corpului, inclusiv umerii și tricepșii. Păstrând inelele în poziția R.T.O., puteți efectua flotări în diferite unghiuri și în diferite poziții, ceea ce vă poate ajuta să lucrați diferite părți ale corpului. În plus, R.T.O. este un exercițiu care poate fi efectuat oriunde, fie acasă, în sala de sport sau în aer liber.

Cum practicați R.T.O.?

R.T.O. este un exercițiu avansat care necesită o anumită experiență în antrenamentul cu greutăți. Dacă nu sunteți familiarizat cu inelele de gimnastică, este recomandabil să începeți cu exerciții mai simple înainte de a vă lansa în R.T.O.

Pentru a exersa R.T.O., veți avea nevoie de o pereche de inele de gimnastică sau de curele de suspensie. Așezați inelele suficient de sus pentru a avea acces ușor. Prindeți inelele și rotiți-le spre exterior pentru a adopta poziția R.T.O. Apoi efectuați flotări în timp ce mențineți inelele în poziția R.T.O. Asigurați-vă că vă mențineți o postură bună în timpul exercițiului și că nu vă arcuiți spatele. Pentru a crește intensitatea exercițiului, puteți face și variații, cum ar fi flotări în declin sau variind pozițiile mâinilor.

Greșeli de evitat atunci când practicați R.T.O.

Ca orice exercițiu de culturism, este important să faceți R.T.O. corect pentru a evita rănile și pentru a obține cele mai bune rezultate. Iată câteva greșeli comune care trebuie evitate atunci când practicați R.T.O. :

Nerespectarea posturii corecte: este important să vă mențineți spatele drept și să nu vă arcuiți spatele în timpul exercițiilor.

Nu țineți brațele depărtate: pentru a oferi mușchilor pectorali un antrenament mai mare, este important să țineți brațele depărtate în timpul exercițiului.

Folosirea unei înălțimi greșite pentru inele: asigurați-vă că inelele sunt suficient de înalte pentru a le putea prinde cu ușurință și pentru a efectua corect exercițiul.

Puteți începe cu exerciții mai simple înainte de a vă lansa în R.T.O. și nu ezitați să consultați un antrenor sportiv pentru a vă ajuta să concepeți un program de antrenament adaptat nevoilor și obiectivelor dumneavoastră. Cu răbdare și perseverență, veți reuși să dezvoltați mușchii pectorali mai puternici și mai plini datorită antrenamentului R.T.O.!

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu