Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, a anuntat Palatul Buckingham

Palatul Buckingham a anunțat că recentul tratament al regelui Carol pentru o prostată mărită a dus la descoperirea unei forme de cancer. În timp ce tipul specific de cancer nu a fost dezvăluit, palatul a declarat că regele a început luni „tratamentele regulate”.

În ciuda acestui eșec, palatul a subliniat că regele rămâne pozitiv în ceea ce privește tratamentul său. Ca urmare, el își va amâna temporar angajamentele publice, membrii seniori ai familiei regale urmând să intervină pentru a-i îndeplini îndatoririle.

Într-o declarație publicată de Palatul Buckingham, s-a arătat că regele intenționează să își reia toate îndatoririle publice cât mai curând posibil. Majestatea Sa va continua să se ocupe de afacerile de stat și de documentele oficiale în timp ce va urma tratamentul.

Intervenția rapidă a echipei sale medicale a fost posibilă datorită unei proceduri spitalicești recente, pentru care și-a exprimat recunoștința. Diagnosticul regelui a fost împărtășit cu regina Camilla, prințul William, prințesa Anne și prințul Edward.

În plus, Prințul Harry, care locuiește în Statele Unite, a luat legătura cu tatăl său și intenționează să îl viziteze în Marea Britanie în zilele următoare. În vârstă de 75 de ani, regele s-a întors la Londra de la Sandringham luni dimineață pentru a începe tratamentul ambulatoriu.

Deși își va reduce numărul de evenimente publice, el va continua să își îndeplinească rolul constituțional de șef de stat. În cazul în care regele nu-și poate îndeplini îndatoririle oficiale, există o prevedere constituțională care prevede numirea unor „consilieri de stat” ca înlocuitori.

În prezent, printre acești consilieri se numără regina Camilla, prințul William, prințesa Anne și prințul Edward. Prințul Harry și Prințul Andrew, care nu mai sunt considerați membri cu drepturi depline ai familiei regale, nu sunt incluși în această listă.

Este demn de remarcat faptul că prințul William s-a retras, de asemenea, temporar de la angajamentele publice pentru a o susține pe soția sa, Catherine, prințesă de Wales, care se recuperează în urma unei intervenții chirurgicale abdominale. Este lăudabil faptul că Regele Charles a ales să facă publice detalii despre tratamentul său.

Prin împărtășirea experienței sale, el speră să încurajeze mai mulți bărbați să se supună unor controale de prostată, care pot fi vitale pentru depistarea precoce și tratarea cancerului de prostată.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu