Cum tratăm astmul și alte alergii la copii

De ce fac copiii alergii? Alergiile și astmul au de-a face cu sistemul imunitar al copilului tău. Deși factorul genetic este important când vine vorba de alergii la copii, există și alte cauze care contribuie la răspândirea pe scară mare a alergiilor, cum ar fi deficiența nutrițională, nevoia de a fi excesiv de curat, un dezechilibru al microbilor din intestine și supraîncărcarea cu toxine.

Remedii naturiste pentru astm și alergii la copii

Deși medicamentele din comerț pot fi un remediu rapid și pot ajuta la controlul simptomelor alergiilor, acestea nu abordează direct cauza principală. Pe de altă parte, remediile naturale pentru alergii redau echilibrul sănătății imunitare a copilului tău.

alergii la copii

Acupunctura pentru alergii la copii. Acupunctura funcționează. Ea poate să reducă semnificativ simptomele alergiilor. Țineți cont de faptul că celor mai mulți copii le este frică de ace. Dar laserele și aplicarea presiunii pot fi folosite în loc de ace.

Homeopatia. Homeopatia folosește doze extrem de mici dintr-o substanță – de obicei vegetală – pentru a stimula vindecarea. Pentru că homeopatia nu implică substanțe chimice artificiale, ea poate fi folosită chiar și pentru copiii mici. Deși este cel mai bine să apelezi la un practicant, iată două remedii care pot ajuta în ceea ce privește simptomele alergiei:

  • Ceapa poate ajuta în cazul unor bufeuri de strănut, nas iritat și lăcrimare.
  • Kali bichromicum (Kali-bi) poate să ajute în cazul congestiei persistente a sinusurilor însoțite de rinoree consistentă.

Ierburi pentru echilibrarea sistemului imunitar. Ierburile chinezești, cum ar fi astragalul, codonopsis, ghimbirul și ciupercile medicinale pot să ajute la echilibrarea sistemului imunitar și la îndepărtarea simptomelor alergiilor.

Mâncare şi vitamine pentru un sistem imunitar fericit. Știai că legumele preparate la aburi, supele și ciorbele de oase sunt mai ușor de digerat decât legumele crude? Concentrează-te pe aceste mâncăruri care vor sprijini digestia și sănătatea imunitară a copilului tău.

Când vine vorba de vitamine pentru copii, se recomandă în general pentru copilul tău ca el să-şi ia nutrimentele din mâncare decât dintr-un produs cu multivitamine. Acestea fiind spuse, unele suplimente merită luate, ele ajutând în cazul unor alergii la copii.

Uleiul de ficat de cod este unul dintre aceste suplimente. Este o sursă excelentă de vitamine A şi D solubile în grăsime, care sprijină sistemul imunitar. Acesta oferă, de asemenea, copilului tău acizi grași omega 3 care ajută la ținerea sub control a inflamației.

Prebiotice pentru intestine. O mare parte din sistemul imunitar al copilului tău se găsește înăuntrul şi în apropierea intestinelor. Așa că nu este surprinzător că microbii care trăiesc în intestine au multă influență asupra sănătății imunitare.

alergii la copii - prebiotice
Sursa: Ziarul de Sănătate

Un supliment cu prebiotice poate fi util în timpul sarcinii – pentru prevenirea alergiilor – și mai târziu, în tratarea de alergii la copii care s-au instalat deja.

În afară de prebiotice, asigură-te că micuțul tău mănâncă destule mâncăruri bogate în fibre care hrănesc microbii din intestine, cum ar fi fructele și legumele.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu