Trei remedii naturiste pentru acnee şi puncte negre supărătoare

Pielea ta este prietenul tău. Îţi place pielea ta, pentru că te apără de elemente şi este membrana care te separă de lumea exterioară. La rândul tău, tu faci tot ce poţi ca s-o protejezi de orice fel de vătămare. Apoi, într-o zi, acneea îşi face apariţia, şi, deodată, îţi urăşti pielea. Ce faci atunci? Apelezi la chimicale dure şi creme scumpe? Aceasta nu este calea de a-i mulţumi unui prieten care a fost alături de tine din prima zi, motiv pentru care îţi prezentăm câteva remedii naturiste pentru acnee foarte eficiente.

Laptele (sau iaurtul) şi mierea se numără printre cele mai bune câteva tratamente pentru acnee şi puncte negre supărătoare. Tocmai de aceea, aceste ingrediente se găsesc în multe rețete de remedii naturiste.

1. Folosește oţet de mere

remedii naturiste pentru acnee - otet de mere

Oţetul de mere este foarte efficient când vine vorba de a acţiona ca un remediu împotriva acneei. De ce? Pentru ca ucide bacteriile care ar putea să fie de la început sursa problemei. De asemenea, devine alcalin şi echilibrează pH-ul pielii tale, ceea ce face mai dificilă proliferarea bacteriilor.

Acesta este unul dintre cele câteva remedii naturiste pentru acnee (şi puncte negre) care are, pe deasupra, proprietatea de a fi astringent, ca sucul de lămâie, ajutând la uscarea secreţiilor în exces.

2. Aplică o mască din scorţişoară şi miere

remedii naturiste pentru acnee - scortisoara si miere

Mierea este lipicioasă, iar scorţişoara este înţepătoare, şi, la prima vedere, sunt două produse pe care nu le-ai dori în contact cu pielea ta. Surprinzător, deşi poate sună ciudat, mierea şi scorţişoara sunt o combinaţie incredibil de eficientă când vine vorba de acnee. Acest mix constituie realmente unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru acnee şi puncte negre supărătoare.

Scorţişoara are proprietăţi antimocrobiene, aşa că poate opri proliferarea extremă a bacteriilor. Dacă acest lucru se întâmplă, mierea, care este un antibiotic natural, este gata pregătită să îndepărteze definitiv bacteriile.

3. Laptele şi mierea (sau iaurtul) sunt remedii naturiste pentru acnee

remedii naturiste pentru acnee - lapte si miere

Deşi au existat discuţii legate de faptul că lactatele ar cauza acnee, acest lucru este valabil doar atunci când aceste produse sunt ingerate. Corect aplicate, ele pot deveni remedii naturiste pentru acnee.

Lasă iaurtul sau laptele să ajungă la temperatura camerei şi amestecă o lingură de lapte sau iaurt cu o lingură de miere. Poți aplica amestecul cu un beţişor igienic. Lasă fiecare strat să se usuce înainte de a adăuga unul nou, până când masca are grosimea pe care o dorești.

Las-o să acţioneze timp de 10-15 minute. Dă jos masca şi folosește un prosop pentru a îndepărta, cu mişcări circulare, pielea moartă desprinsă.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu