Remedii naturiste pentru coșuri și un ten de bebeluș

Coșurile sunt o afecţiune normală a pielii, care afectează mulţi oameni. Coşurile sunt o inflamaţie a pielii în care glandele sebacee se infectează cu bacterii, se umflă şi se umplu cu puroi. Din fericire, avem la îndemână mai multe remedii naturiste pentru coșuri.

Secreţia sebumului în exces este cauza principală a acestei probleme. Coşurile apar în general pe faţă, gât, spate şi umeri. Deşi nu este o afecţiune severă, coşurile pot face o persoană să se simtă nefericită din pricina aspectului lor.

Există multe loţiuni şi medicamente pe piaţă pentru tratarea coşurilor, dar acest lucru poate să dureze. Sunt mai multe remedii naturiste eficiente în tratarea acneei într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Câteva remedii naturiste pentru coșuri, la îndemâna oricui

Iată o listă cu remedii naturiste pentru coșuri, prin care poți scăpa repede de ele:

1. Gheaţa

remedii naturiste pentru cosuri - gheata

Gheaţa poate fi folosită pentru a reduce cu rapiditate roşeaţa, umflarea şi inflamarea coşurilor. Ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în zona afectată, la îngustarea porilor pielii şi la îndepărtarea mizeriei şi a grăsimii accumulate pe piele. Poți folosi cuburi de gheaţă sau gheaţă tocată, după cum îți este mai la îndemână.

2. Lămâia

remedii naturiste pentru coșuri - lamaie

O altă cale rapidă de a scăpa de coşuri este folosirea sucului de lămâie. Bogat în vitamina C, acesta e unul dintre cele mai vechi remedii naturiste pentru coșuri. Sucul de lămâie ajută la uscarea mai rapidă a rănilor lăsate de coșuri. Asigură-te că folosești suc proaspăt de lămâie şi nu suc îmbuteliat, care are conservanţi.

3. Uleiul de arbore de ceai

remedii naturiste pentru coșuri - tea tree

Uleiul de arbore de ceai este un alt ajutor excelent din lista noastră cu remedii naturiste pentru coșuri. El are proprietăţi antibacteriene care ajută la îndepărtarea microorganismelor ce cauzează aceste probleme ale pielii. În plus, proprietăţile sale calmante ajută la reducerea roşeţii şi inflamării coşurilor.

4. Pasta de dinţi

remedii naturiste pentru cosuri - pasta de dinti

Pasta de dinţi obișnuită, pe care o folosești în fiecare dimineaţă, este inclusă și ea în lista de remedii naturiste pentru coșuri. Este cea mai eficientă atunci când este folosită după remediul cu gheaţă. Trebuie să folosești pastă de dinţi albă, evită folosirea pastei de dinţi cu gel.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu