Scapă de migrene cu aceste remedii naturiste pentru durerile de cap

Pentru că migrenele sunt unele dintre cele mai comune probleme de sănătate, care afectează majoritatea oamenilor la un moment dat, ți-am pregătit câteva remedii naturiste pentru durerile de cap.

Durerile de cap pot fi clasificate în trei categorii principale:

  • Dureri de cap cauzate de tensiune
  • Dureri de cap tip migrenă
  • Dureri vasculare ale feței.

O durere de cap poate să aibă multe cauze, cum ar fi: schimbările fiziologice din cap, constricția vaselor sanguine, activitate neuronală anormală, cauze genetice, fumatul excesiv, băutul excesiv, lipsa de apă în corp, dormitul în exces, abuzul de analgezice, tensiune oculară, tensiune a gâtului, și altele.

Dehidratarea este una dintre cele mai comune cauze și ea poate fi combătută foarte simplu, dacă bei apă. Pe lângă apă, există multe alte ingrediente naturale care pot fi folosite pentru a trata o durere de cap.

remedii naturiste pentru durerile de cap
Alături de hidratare, ghimbirul, menta și busuiocul sunt foarte bune remedii naturiste pentru durerile de cap

1. Ghimbirul. Ghimbirul poate să ajute la reducerea inflamării vaselor sanguine din cap, fiind astfel unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru durerile de cap.

  • Amestecă în părți egale suc de ghimbir și suc de lămâie. Consumă-le o dată sau de două ori pe zi.
  • O altă soluție este să aplici o lingură de pastă din praf uscat de ghimbir, numit și sonth, şi două linguri de apă pe frunte pentru câteva minute.
  • Poți de asemenea să fierbi praful de ghimbir sau ghimbirul crud în apă și să inhalezi vaporii.
  • Mestecă o bomboană sau două din ghimbir cristalizat.

Menta şi busuiocul sunt două foarte bune remedii naturiste pentru durerile de cap

2. Sucul de mentă. Mentolul și menthonul sunt componente principale ale mentei, care sunt foarte eficiente ca remedii naturiste pentru durerile de cap. Extrage sucul de mentă dintr-o mână de frunze de mentă și aplică-l pe frunte și tâmple pentru a înlătura durerea de cap. Poți de asemenea să pui comprese cu ceai de mentă pe frunte pentru a înlătura disconfortul. Alături de sucul de mentă, sucul de coriandru este de asemenea eficient în tratarea durerilor de cap.

3. Busuiocul. Busuiocul funcționează ca un relaxant pentru mușchi, ceea ce îl face un tratament de nădejde pentru tratarea durerilor ușoare de cap, cauzate de mușchii tensionați. În plus, are efecte calmante şi analgezice, fiind unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste pentru durerile de cap.

  • Pune trei sau patru frunze proaspete de busuioc într-un castron cu apă care fierbe și lasă-le să fiarbă la foc mic pentru câteva minute. Opțional, adaugă puțină miere și apoi soarbe ceaiul încet.
  • Poți de asemenea să fierbi o lingură de frunze de busuioc sau câteva picături de ulei de busuioc într-o oală cu apă care fierbe și să te apleci cu grijă peste oală ca să inhalezi aburii.
  • Alternativ, mestecă niște frunze proaspete de busuioc sau masează-ți fruntea cu ulei de busuioc amestecat cu un ulei de bază.
Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu