Gata cu chinul! Patru remedii naturiste pentru hemoroizi

Hemoroizii, numiţi uneori trânji, sunt vene umflate în anus şi în rect. Simptomele comune ale hemoroizilor pot include durere, mâncărime şi sângerări rectale. Ei se pot dezvolta înăuntrul sau în afara anusului şi a rectului, fiind numiţi hemoroizi interni şi, respectiv, externi, dar, din fericire, există câteva remedii naturiste pentru hemoroizi pe care le poți aplica acasă.

Hemoroizii sunt o problemă cât se poate de banală. Mulţi români  se confruntă cu ei la un moment dat. Deşi de obicei dispar de la sine în câteva săptămâni, ei pot fi cauza unui discomfort care variază de la uşor la sever. Pentru a-i face mai tolerabili, puteţi folosi acasă remedii naturiste pentru a-i trata.

4 remedii naturiste pentru hemoroizi

1. Hamamelis

remedii naturiste pentru hemoroizi - hammamelis

Hamamelis este primul dintre cele câteva remedii naturiste pentru hemoroizi. Hamamelis poate reduce atât mâncărimea, cât şi durerea, două simptome principale ale hemoroizilor. Este un antiinflamator natural, aşa că ar putea, de asemenea, să reducă umflăturile.

Hamamelis poate fi cumpărat în formă lichidă şi aplicat direct pe hemoroizi. De asemenea, el poate fi găsit în produse cum ar fi şerveţelele de şters anti-mâncărime şi în săpunuri.

 2. Aloe vera

Remedii naturiste pentru hemoroizi

Gelul de aloe vera poate fi găsit în produse cumpărate din farmacii şi este unul dintre cele mai eficace remedii naturiste pentru hemoroizi. Gelul poate fi, de asemenea, recoltat direct din interiorul frunzelor unei plante de aloe. Aloe vera are proprietăţi antiinflamatoare și este eficient în tratarea afecțiunilor care inflamează pielea.

Totuşi, ar trebui să folosești numai gel de aloe vera pur pentru hemoroizi. Unii oameni sunt alergici la aloe vera, în special cei care sunt alergici și la usturoi sau ceapă. Verifică dacă ai reacţii alergice prin aplicarea unei cantităţi de mărimea unei monede pe antebraţ. Aşteaptă între 24 şi 48 de ore. Dacă nu apare nicio reacţie, ar trebui să-l poți folosi în siguranţă.

3. Unguente din comerţ

remedii naturiste pentru hemoroizi - unguente

Unguentele şi cremele din comerţ pot fi găsite în aproape orice farmacie, fiind unul dintre cele mai folosite remedii naturiste pentru hemoroizi. Unele pot chiar să reducă umflarea şi să ajute la vindecarea mai rapidă a hemoroidului.

Dacă folosești o cremă cu hidrocortizol, totuşi, nu o folosi pentru mai mult de o săptămână o dată.

4. Comprese reci

remedii naturiste pentru hemoroizi - comprese reci

Aplică pachete cu gheaţă sau comprese reci pe anus, pentru câte 15 minute o dată, pentru a opri inflamarea. Dacă te confrunți cu hemoroizi mari şi dureroşi, acesta poate fi un tratemnt extrem de eficient. Întotdeauna împachetează gheaţa într-un prosop din material textil sau hârtie, nu aplica direct pe piele.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu