Aceste 3 plante sunt cele mai bune remedii naturiste pentru memorie

Ai dificultăți în a-ți aminti lucrurile, locurile, numele, fețele și datele pe care ar fi trebit să le ții minte? Poate că nu reușești să reții frânturi de informații care sunt folositoare sau nu poți să ți le aduci aminte la momentul potrivit? Din fericire, lumea remediilor naturiste pe bază de plante oferă câteva soluții eficiente. Îți prezentăm în continuare cele mai bune trei remedii naturiste pentru memorie. Încearcă să consumi aceste plante pentru a-ți ascuți mintea:

1

Remedii naturiste pentru memorie: Frunza de gingko

Gingko este considerat una dintre cele mai vechi specii de arbori în viață și a fost folosit în medicina chineză de milenii. Fiind una dintre cele mai studiate plante din lume astăzi, s-a dovedit că frunza de gingko este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru memorie și că îmbunătățește circulația sângelui.

Unele studii au găsit că îmbunătățește memoria pacienților care suferă de demență. Totuși, gingko poate de asemenea să îmbunătățească performanța mentală și memoria persoanelor al căror creier funcționează normal. Frunzele de gingko conțin flavanoizi și terpenoizi, despre care se crede că neutralizează radicalii liberi și astfel reduc sau chiar previn vătămările cauzate de aceștia.

Alte boli împotriva cărora gingko este eficient sunt claudicarea, glaucomul, degenerarea maculară și tinnitus. Doza recomandată este de 120 mg, luată ca tablete, capsule, lichid sau ceai obținut din frunzele uscate.

2

Maca

remedii naturiste pentru memorie - pudra maca
Pudra de maca ajută foarte mult la îmbunătățirea memoriei. Foto: Dreamstime

Maca, un tubercul rădăcinos peruan are un conținut extrem de mare de antioxidanți, fiind astfel unul dintre produsele nou-venite pe lista de supermâncăruri exotice. Datorită proprietăților sale antioxidante, rădăcina inhibă o enzimă care poate să aducă vătămare funcțiilor cognitive.

Deoarece maca este, de asemenea, eficientă în a ajuta corpul să-și crească puterea și să păstreze înmagazinările de energie, planta aceasta este și una dintre cele mai bune remedii naturiste pentru memorie. Ea poate să ajute în cazurile de pierdere a memoriei sau în cele de abilitate redusă de concentrare cauzate de lipsa energiei.

Pe lângă aceasta, maca mai conține mulți nutrienți și minerale și se crede chiar că acționează ca un afrodiziac, dovedindu-se că potențează dorința sexuală la bărbați. Doza zilnică recomandată este de 2.000 de mg. sau o linguriță de praf de rădăcină de maca.

3

Ginseng

Ginsengul este unul dintre cele mai vechi și cele mai bune remedii naturiste pentru memorie. Această plantă a fost folosită în China de secole pentru a trata mai multe boli, inclusiv pierderea memoriei și îmbătrânirea. Un studiu recent a arătat că ginsengul poate să fie în mod special eficient pentru recuperarea memoriei pacienților cu accidente vasculare cerebrale care suferă de demență.

Fiind un potențiator de energie, ginseng-ul poate de asemenea să descrească tensiunea arterială, durerile de cap, insomnia și trepidațiile, ceea ce poate să ducă la o capacitate de concentrare îmbunătățită. Ceaiurile organice gustoase care conțin ginseng pot fi găsite în multe magazine și planta poate fi luată sub formă de tabletă sau capsulă.

Doza zilnică recomandată este de până la 1200 mg, în funcție de motivul pentru care iei acest remediu.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu